De Vrij helpt Inter aan riante zege onder zware omstandigheden

Reacties

Internazionale heeft de generale repetitie voorafgaand aan het belangrijke Champions League-treffen met Slavia Praag goed doorstaan. Het elftal van Antonio Conte won van Torino en deed dat mede dankzij een treffer van Oranje-international Stefan de Vrij.

De Vrij helpt Inter aan riante zege onder zware omstandigheden
© Pro Shots
Torino
Torino
0 - 3
Internazionale
Internazionale

Het duel begon een kwartier later door extreme regenval in Turijn. Een tegenvaller voor de aspiraties van de thuisclub was het uitvallen van clubtopscorer Andrea Belotti. Al na twaalf minuten moest hij zich laten vervangen door Simone Zaza, doordat hij op het oog een ribblessure had opgelopen.

Vervolgens hielp het ook niet mee dat Lautaro Martínez een minuut later al de openingstreffer maakte namens Inter. Hij tekende voor zijn negende doelpunt van dit seizoen en opvallend was dat hij liefst acht van die doelpunten binnen het eerste half uur maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een half uur werd de voorsprong voor de ploeg van De Vrij - die weer hersteld was van een blessure - nog wat rianter. Het was de voormalig verdediger van Feyenoord zelf die de treffer op zijn naam zette. De Vrij liep na een ingestudeerde hoekschop slim vrij bij de tweede paal en werkte zo de 0-2 binnen.

Blessure Barella
Inter-trainer Conte kreeg vlak voor rust een enorme tegenvaller te verwerken toen sterkhouder Nicolò Barella als gevolg van het dramatische veld een blessure opliep. De middenvelder leek letsel aan zijn knie te hebben en moest het veld met tranen in zijn ogen verlaten. Slecht nieuws voor Conte, die ook Stefano Sensi, eveneens middenvelder, de voorbije weken al moest missen.

De eindstand werd na rust op het scorebord gezet door Romelu Lukaku, die zijn uitstekende vorm van de voorbije weken ook tegen Torino voortzette. Op aangeven van Marcelo Brozovic maakte hij de 0-3. Het was alweer zijn zevende goal in zijn laatste zes Serie A-optredens.

Door de zege blijft Inter in het spoor van koploper Juventus, dat een punt meer heeft. Woensdag wacht voor de Nerazzurri een volgend belangrijk treffen, als de ploeg van Conte op bezoek gaat bij Slavia Praag. Als Inter aanspraak wil maken op overwintering in de Champions League zal er gewonnen moeten worden.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer S. de Vrij
Meer over S. de Vrij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.