De val van Leicester City: 'We hebben een knotsgek einde nodig'

Reacties

In 2016 lag de wereld aan de voeten van Leicester City. De club werd op heroïsche wijze landskampioen en ging de Champions League in. Zeven jaar later lijkt de club af te stevenen op degradatie uit de Premier League, terwijl ook Leeds United en Everton moeten vrezen.

De val van Leicester City: 'We hebben een knotsgek einde nodig'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 0
Leicester City
Leicester City

Nog drie clubs strijden voor lijfsbehoud op het hoogste niveau. Samen met Leicester City zijn dat grote clubs als Leeds United en Everton. Everton heeft - ook na het knappe gelijkspel van Leicester op bezoek bij Newcastle United (0-0) - de beste papieren. The Toffees hebben op de laatste speelronde twee punten voorsprong op de twee achtervolgers, terwijl Leicester het beste doelsaldo heeft.

Na afloop van het gelijke spel op St. James' Park besefte Leicester City-manager Dean Smith dat de nood hoog is. 'We zullen een knotsgekke laatste speelronde nodig hebben. En we hebben hulp van anderen nodig. Ik denk dat de concurrentie ook vol angst zit. Wij moeten West Ham verslaan, maar dan is het verder in handen van Bournemouth. Als Everton wint... We moeten in ieder geval kunnen zeggen dat we alles gegeven hebben.'

'Ik had de val van Leicester niet zo snel aan zien komen', gaf oud-doelman Mark Schwarzer bij de BBC hoofdschuddend aan. 'Het is moeilijk te geloven als je ziet waar ze nu staan. Kijk naar wat voor spelers er rondlopen? Wat is er zo vreselijk misgegaan? Ze hebben te traag gereageerd, zodra er dingen moesten veranderen. Er zijn veel beslissingen bij de club genomen die schijnbaar averechts hebben gewerkt.'

Bij Sky Sports gaf Jamie Carragher aan dat de druk nu vooral op Everton ligt. Leicester heeft een punt gepakt bij Newcastle. Een fatsoenlijk punt, het geeft ze een kans om te vechten. Vorige week dacht ik dat Leicester klaar was, nu ligt de druk plots op Everton. Stel je voor dat het daar mis gaat, het wordt nagelbijten op Goodison Park. Dat gaan ze daar merken.'

Stand van zaken
Everton speelt zondag op de laatste speeldag thuis tegen Bournemouth. Daarmee lijkt de club op Goodison Park een schot voor open doel te krijgen. De middenmoter verloor de afgelopen drie wedstrijden en lijkt rijp voor de slacht. Als de formatie van manager Sean Dyche weet te winnen, zijn de andere twee ploegen bij voorbaat kansloos.

Gaat het onverhoopt toch nog mis voor Everton, dan lijkt Leicester de eerstvolgende in de rij te zijn. The Foxes hopen op een mirakel en treffen in het eigen King Power Stadium West Ham United. Als het op Goodison Park gelijk wordt, heeft Leicester aan een zege voldoende. Ook vanwege het gunstige doelsaldo. Het zou een Houdini-act zijn die zeker zo uitbundig gevierd zal worden als een van de veroverde prijzen van de afgelopen jaren.

Leeds United is afhankelijk van twee ploegen. Toch is het elftal van interim-manager Sam Allardyce niet helemaal kansloos. Op eigen veld moet eerst Tottenham Hotspur verslagen worden, waarna de blik naar de andere velden zal gaan. Bij een gelijkspel op Goodison Park moet Spurs met zeker drie doelpunten verschil verslagen worden, terwijl Leicester dan ook de volle buit niet mag pakken. Wint een van de concurrenten, dan is Leeds zo goed als kansloos.

Resterend programma:

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.