De twee PSG-tieners over wie Galtier dolenthousiast is

Reacties

Tot zijn opluchting heeft Christophe Galtier weer meer opties voor de bekerwedstrijd van Paris Saint-Germain tegen rivaal Olympique Marseille. De trainer kan een beroep doen op Neymar en Sergio Ramos, maar wil tegelijkertijd de tieners in de selectie ook kansen gunnen.

De twee PSG-tieners over wie Galtier dolenthousiast is
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
2 - 1
PSG
PSG

Neymar maakt deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel in de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France. De 31-jarige Braziliaan is klaar voor zijn rentree na de voorbije twee competitiewedstrijden te hebben gemist. Ramos sluit ook weer aan, nadat hij op 1 februari met een dijbeenblessure uitviel in de uitwedstrijd tegen Montpellier.

Door de personele problemen was er in de voorbije week bij PSG voor talenten de ruimte om een stap naar voren te doen. Een van de tieners die opviel was Warren Zaïre-Emery, de zestienjarige middenvelder die tegen Montpellier zijn eerste goal in de Ligue 1 maakte. Galtier zag dat het toptalent zich snel herpakte na een dure fout te hebben gemaakt in het thuisduel met Stade Reims (1-1). 'Ik vond het belangrijk dat hij daarna snel weer een kans kreeg. Hij is een erg slimme, alerte speler, die de persoonlijkheid heeft om het initiatief te nemen. Bij zijn goal tegen Montpellier hadden veel anderen waarschijnlijk voor een pass gekozen, maar hij toonde lef en scoorde. Hij zit al erg dicht bij het niveau van onze andere middenvelders', sprak Galtier dinsdag vol lof.

De coach liet blijken niet terughoudend te zullen zijn met het geven van kansen aan de jeugd. Zaïre-Emery en El Chadaille Bitshiabu (17) zijn er in zijn ogen klaar voor om te spelen tegen Marseille, dat tweede staat in de Ligue 1. 'Ja, natuurlijk is hij er klaar voor om te starten!', zei Galtier vol overtuiging over Bitshiabu. De trainer vond de jonge centrumverdediger zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Toulouse een van de beste spelers op het veld. 'Je hebt niet het idee dat hij nog maar zeventien jaar oud is', aldus Galtier.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.