De solo van Frenkie en de goals van Messi: Barça swingt na stroeve start

Barcelona heeft woensdag een eenvoudige zege geboekt op Elche. De formatie van trainer Ronald Koeman kwam pas in de tweede helft op stoom tegen de nummer achttien van La Liga. Frenkie de Jong liet zich gelden met een fraaie assist op uitblinker Lionel Messi.

Barcelona
Barcelona
3 - 0
Elche
Elche

Barcelona wilde zich revancheren van het teleurstellende gelijkspel tegen Cádiz (1-1) van afgelopen weekend en daarvoor de oorwassing in de Champions League tegen Paris Saint-Germain (1-4). Dat lukte pas na rust. Koeman zag dat zijn ploeg het daarvoor lastig had, maar via Pedri en Trincão wel kansen kreeg op 1-0. In beide gevallen lag doelman Édgar Badía in de weg.

In de tweede helft toonde Barça zich wel de betere ploeg. Messi zette het op een lopen en combineerde met Martin Braithwaite. De Deense aanvaller tikte de bal met zijn hak door en zag Messi de score openen. De Argentijnse sterspeler zorgde na 69 minuten ook voor de 2-0 en dat was mede te danken aan Frenkie de Jong. De middenvelder vond Messi na een knappe rush waarbij hij drie tegenstander te slim af was. Opnieuw maakte Messi het af.

Daarmee was het nog niet gedaan voor de Catalanen. Vier minuten na de 2-0 gaf Messi de bal vanaf de rechterkant voor op Braithwaite. De aanvaller kopte terug richting Jordi Alba, die van dichtbij voor de derde treffer van de ploeg van Koeman zorgde en de eindstand bepaalde op 3-0. Zo kwam Barcelona op een afstand van vijf punten van Atlético Madrid te staan, al heeft de koploper een wedstrijd minder gespeeld.