Celta laat Balaídos ontploffen met zege op Barça, ook Valencia blijft in La Liga

Celta de Vigo heeft zichzelf zondag een uitstekende dienst bewezen door Barcelona op een verrassende nederlaag te trakteren (2-1). Dat betekent dat Celta behouden blijft voor La Liga. Dat geldt ook voor het Valencia van Justin Kluivert. Voor Real Valladolid zit het avontuur op het hoogste niveau erop.

© Ziggo Sport
Celta de Vigo
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Op de slotdag van La Liga moesten nog zes clubs vrezen voor degradatie. Dat gold ook voor Celta, maar de ploeg liet zich in het eigen Estadio de Balaídos van zijn beste kant zien. Franck Kessié dacht Barcelona op voorsprong te zetten, maar de VAR zette vanwege buitenspel een streep door dat doelpunt. Aan de andere kant ging ook een doelpunt van Celta niet door.

Amper een minuut later opende de thuisploeg alsnog de score. Gabri Veiga onderstreepte zijn ijzersterke ontwikkeling met een doelpunt tegen de landskampioen (1-0). Dat deed het 21-jarige talent na rust nog eens over. Iñaki Peña, die Marc-André ter Stegen na een uur afloste, had geen antwoord op de inzet van Veiga. Die hield het midden tussen een voorzet en een schot op doel (2-0).

Fati doet wat terug
In de slotfase deed Ansu Fati wat terug namens Barça, waar Frenkie de Jong in de basis begon. Verder dan het doelpunt van de invaller kwamen de bezoekers niet. Dat betekent dat Celta het lijfsbehoud vierde met een knappe overwinning. Voor Ter Stegen waren de druiven zuur, want de Duitse goalie van Barcelona greep naast een bijzonder record.

Real Betis Sevilla
1 - 1
Valencia
Valencia

Ook Valencia moest nog vrezen voor degradatie, al beschikte de club uit de sinaasappelstad over een goede uitgangspositie. Toch was het schrikken toen Real Betis binnen een minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Ayoze Pérez (1-0). Twintig minuten voor tijd trok Diego López de stand gelijk (1-1). Dat was voor Kluivert - die in de 77ste minuut werd gewisseld - en zijn ploeggenoten ruim voldoende om het vege lijf te redden. Valencia eindigde het duel met tien man, omdat invaller Yunus Musah nog een rode kaart kreeg.

Espanyol
Espanyol
3 - 3
UD Almería
UD Almería

Almería had bij het al gedegradeerde Espanyol een resultaat nodig om zich te handhaven. Dat leek niet te lukken, maar dankzij een benutte penalty van Adri Embarba verliet Almería het RCDE Stadium met een punt (3-3). Door de resultaten op de andere velden bleek dat genoeg voor handhaving. Opmerkelijk genoeg speelden de nummers 14 tot en met 20 namelijk allemaal gelijk, waardoor er in de staart van de ranglijst niets meer veranderde.

Real Valladolid
0 - 0
Getafe
Getafe

Het andere goede nieuws voor Almería kwam uit Castilië en León, waar Real Valladolid niet voorbij Getafe raakte. De bezoekers in Estadio Nuevo José Zorrilla zagen geen doelpunten. Dat betekent dat de terugkeer van Valladolid op het hoogste niveau beperkt blijft tot één seizoen. Dankzij een goede eindsprint komt Getafe ook na de zomer uit in La Liga.