Blind wijst Girona de weg met tweede doelpunt in vier dagen tijd

Reacties

Daley Blind heeft niet bepaald de reputatie van een goalgetter, maar zaterdagavond heeft de 33-jarige verdediger al zijn tweede goal van 2024 gemaakt. De ex-Ajacied opende de score voor Girona in het bekerduel met Elche en wees zijn ploeg zo de weg naar de achtste finale.

Blind wijst Girona de weg met tweede doelpunt in vier dagen tijd
© Pro Shots
Elche
Elche
0 - 2
Girona
Girona

Afgelopen woensdag was Blind ook al trefzeker. Toen tekende de ervaren linkspoot zes minuten voor rust voor de 3-1 in de topper tegen Atlético Madrid, die Girona uiteindelijk met 4-3 won. Drie dagen later was het weer raak voor Blind, die nota bene op de bank begon. Nadat collega-verdediger Eric García een blessure had opgelopen, stuurde trainer Míchel hem alsnog het veld in.

Blind stond daardoor pas enkele minuten binnen de lijnen toen hij in de 37ste minuut voor de openingstreffer tekende. Na doorkoppen van Jhon Solís werkte de Oranje-international de bal binnen. Zo heeft Blind in vier dagen tijd twee keer gescoord voor Girona. Zijn laatste officiële treffers maakte de routinier voor Ajax in het seizoen 2021/22, toen hij scoorde tegen Borussia Dortmund en Fortuna Sittard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doelpunt van Blind was de eerste serieuze kans voor Girona, maar de verrassende uitdager van koploper Real Madrid kwam daarna niet meer in de problemen op bezoek bij Elche. Halverwege de tweede helft verdubbelde vleugelaanvaller Yan Couto de marge door diagonaal raak te schieten. Elche joeg nog wel op de aansluitingstreffer, maar Girona verlengde zijn ongeslagen reeks tot veertien duels.

Bekijk hier al onze video's
Meer Girona
Meer over Girona
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.