De route naar Rusland: hoe ziet het CL-traject van Ajax eruit?

Reacties

De kaarten zijn geschud met betrekking tot de achtste finale in de Champions League. Ajax is maandag gekoppeld aan Benfica. Hoe ziet de knock-outfase van het elitetoernooi er verder uit? Oftewel: alles over de route naar Rusland, waar eind mei de eindstrijd wordt afgewerkt.

De route naar Rusland: hoe ziet het CL-traject van Ajax eruit?

Net zoals in de afgelopen seizoenen worden de duels in de achtste finale uitgesmeerd over liefst vier weken: er zijn acht wedstrijddagen met telkens twee wedstrijden. De heenduels zijn op 15, 16, 22 en 23 februari en de returns worden gespeeld op 8, 9, 15 en 16 maart.

In de weken van de heenwedstrijden worden in de Europa League en Conference League de tussenrondes gespeeld. De achtste finale in het tweede en derde toernooi worden gespeeld ten tijde van de terugwedstrijden in de eerste knock-outfase van de Champions League.

Zo zijn op 17 maart alle kwartfinalisten in de drie Europese toernooien bekend, waarna er de dag nadien wordt geloot voor het restant van de knock-outfase. Als Ajax dan nog van de partij zou zijn, zou dat zeer knap zijn. Deze eeuw is het slechts vier Nederlandse teams gelukt de laatste acht van het miljardenbal te bereiken: Ajax in 2002/03, PSV in 2004/05, PSV in 2006/07 en Ajax in 2018/19.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vanaf de kwartfinale kan de route naar de eindstrijd worden uitgestippeld. Het aantrekkelijke aan deze loting is dat alle voorbehouden en geplaatste statussen zijn vervallen: de acht teams gaan de koker in en er wordt gewoon geloot. Daarna wordt er in één keer doorgeloot voor de halve finale en het (administratieve) thuisvoordeel.

De data van de kwartfinales zijn 5, 6 april (heenduels) en 12, 13 april (returns), terwijl de halve finales zijn ingepland op 26, 27 april (heenduels) en 3, 4 mei (returns). Op 28 mei is het Krestovsky Stadion van Zenit Sint-Petersburg het decor van de dertigste finale van de Champions League.

Transfers

Het is een vraag die elk jaar weer naar boven komt: mogen spelers die dat seizoen al minuten hebben gemaakt in de Champions League en die een winterse transfer maken ook voor hun nieuwe club uitkomen in het elitetoernooi? Het antwoord daarop is 'ja'. Sinds het seizoen 2018/19 zijn deze regels flink versoepeld. De achtstefinalisten mogen maximaal drie nieuwe spelers registreren. Het maakt daarbij niet uit of deze spelers eerder dat seizoen zijn uitgekomen in de voorronden of de groepsfase van de Champions League, Europa League of Conference League en of hun oude werkgever nog actief is in Europa. De deadline voor het inschrijven van spelers ligt op 2 februari.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.