De Roon betaalt vertrouwen Koeman terug met eerste interlandgoal

Reacties

Marten de Roon heeft zijn eerste interlandgoal te pakken. De 32-jarige middenvelder van Atalanta Bergamo opende in het EK-kwalificatieduel met Griekenland na zeventien minuten de score.

De Roon betaalt vertrouwen Koeman terug met eerste interlandgoal
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

De Roon begon in Eindhoven voor het eerst sinds het verloren EK-kwalificatieduel met Frankrijk (4-0 nederlaag) in de basis, terwijl bondscoach Ronald Koeman ook genoeg andere opties had voor de positie op het middenveld naast Frenkie de Jong.

Koeman stelde vooraf dat hij voor De Roon koos vanwege zijn ervaring. Het zal in ieder geval niet om zijn scorend vermogen zijn geweest, want in zijn vorige 37 interlands scoorde de verdedigende middenvelder nog nooit. Donderdag was het dan eindelijk raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Roon was bij een corner mee naar voren gekomen en aarzelde niet toen de bal ter hoogte van de penaltystip voor zijn voeten viel: 1-0. Van zijn gezicht viel het ongeloof af te lezen, al is een doelpunt van De Roon ook weer niet zo zeldzaam. In clubverband scoorde hij dertig keer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.