Opstelling Oranje: Koeman gooit Geertruida, Taylor en Simons voor de leeuwen

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman gooit Lutsharel Geertruida voor de leeuwen in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. De 22-jarige Feyenoord-verdediger maakt in Stade de France zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Opstelling Oranje: Koeman gooit Geertruida, Taylor en Simons voor de leeuwen
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Geertruida lijkt tegen Frankrijk in het centrum van de defensie te starten. Jurriën Timber vervangt de geschorste Denzel Dumfries als rechtsback en krijgt zo te maken met de topscorer van het afgelopen WK: Kylian Mbappé. Virgil van Dijk en Nathan Aké zijn de andere verdedigers in de Oranje-basis. Jasper Cillessen staat onder de lat en speelt zo zijn eerste interland sinds juni.

Op het middenveld is Kenneth Taylor de vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong. Naast Dumfries en De Jong zijn overigens ook Steven Bergwijn, Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen niet inzetbaar tegen de verliezend WK-finalist. Dat laatste vijftal viel donderdag weg vanwege een virusinfectie.

De twintigjarige Ajacied krijgt daarbij de hulp van Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Voorin starten Steven Berghuis, Memphis Depay en Xavi Simons. Voor laatstgenoemde wordt het ook pas zijn tweede interland voor Oranje. Taylor en Simons staan net als Geertruida voor het eerst in de basis.

Opstelling Oranje:
Cillessen; Timber, Geertruida, Van Dijk, Aké; De Roon, Wijnaldum, Taylor; Berghuis, Memphis, Simons.

De opstelling van Frankrijk is eveneens bekend. Bondscoach Didier Deschamps moet ook aardig wat spelers missen. Hugo Lloris, Raphaël Varane en Karim Benzema namen afscheid na het WK. Onder anderen William Saliba en Wesley Fofana meldden zich vervolgens af met blessures. Ook N'Golo Kanté is nog niet fit genoeg om te spelen.

Olivier Giroud, de matchwinner bij de vorige confrontatie tussen Frankrijk en Oranje, begint op de bank bij Les Bleus. Randal Kolo Muani krijgt de voorkeur in de spits. Deschamps kiest zo voor snelheid in zijn voorhoede, waar verder ook sprintkanonnen Kingsley Coman en Kylian Mbappé starten.

Opstelling Frankrijk:
Maignan; Koundé, Konaté, Upamecano, T. Hernández; Tchouaméni, Griezmann, Rabiot; Coman, Kolo Muani, Mbappé.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.