De redder van Manchester City: 'Dit vergeet je nooit meer'

Reacties

Ilkay Gündogan kan nog maar nauwelijks geloven dat het Manchester City tóch is gelukt de titel in de wacht te slepen. Bij een 0-2 achterstand tegen Aston Villa leek niets meer daarop, maar met twee goals vertolkte de ingevallen middenvelder een cruciale rol in een bloedstollende comeback. City won met 3-2, waardoor Liverpool alsnog werd verslagen in de titelrace.

De redder van Manchester City: 'Dit vergeet je nooit meer'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Gündogan startte zondag op de bank. In de 68ste minuut mocht hij invallen voor Bernardo Silva. Op dat moment stond City nog met 0-2 achter. In de 76ste minuut kopte de Duitse international de 1-2 binnen en nog maar zes minuten daarna schoot hij zijn ploeg op aangeven van Kevin De Bruyne naar een 3-2 voorsprong. Rodri had tussendoor voor 2-2 gezorgd.

City hield de voorsprong vast, waardoor Gündogan als kampioen voor de camera van Sky Sports verscheen. 'Het was een ongelofelijke wedstrijd. Ik weet echt niet wat ik nu moet zeggen, ik heb ook geen idee wat Liverpool gedaan heeft…', zo verwees hij naar de grote concurrent, die met 3-1 won van Wolverhampton Wanderers; een overwinning die uiteindelijk niet genoeg bleek.

Toch had Gündogan er na de 0-2 van Philippe Coutinho een hard hoofd in. 'We zijn allemaal mensen. Toen we met 0-2 achter kwamen, waren onze kansen wel heel klein. We scoren daarna drie keer in een paar minuten, niet te geloven...', vervolgde de middenvelder, die direct na afloop wist dat hij een van de hoofdrolspelers was van een bijzondere middag. 'Als fans en spelers; dit zijn de dagen die je nooit meer vergeet.'

Na zijn glansrol reserveerde de doelpuntenmaker ook lof voor de rivaal. 'Als Liverpool er niet was geweest en zo’n goed seizoen had gedraaid, dan was de competitie niet zó mooi geweest. Het is voor hen een trieste dag, maar we moeten ze waarderen. Ik doe dat zeker, helemaal mijn oud-trainer', zo verwees hij naar Jürgen Klopp, met wie hij bij Borussia Dortmund samenwerkte. 'We hebben elkaar tot het uiterste gedreven. We kijken uit naar nog zo’n seizoen.'

'De vierde titel in de laatste vijf jaar. Dit is een heel groot moment, een geweldige prestatie. We hebben alles voor elkaar gegeven en het samen gedaan, ook met de fans. We mogen trots op onszelf zijn', zo besloot Gündogan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.