De pijnlijke stats van Kane in de EK-finale

Reacties

De ogen waren gericht op Harry Kane, maar de spits en aanvoerder van Engeland was onzichtbaar in de eindstrijd van het EK. De verzamelde statistieken achteraf zijn alleszeggend.

De pijnlijke stats van Kane in de EK-finale
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

De spits van Tottenham Hotspur schiet seizoenen achter elkaar met scherp in de Premier League, al zeven seizoenen op rij maakt hij meer dan vijftien doelpunten. In de finale tegen Italië kwam hij er echter niet aan te pas tegen Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

De balcontacten van Harry Kane tegen Italië. Eén balcontact in het strafschopgebied van de tegenstander, dat was de strafschop in de penaltyserie.
De balcontacten van Harry Kane tegen Italië. Eén balcontact in het strafschopgebied van de tegenstander, dat was de strafschop in de penaltyserie.

Kane kwam in 120 minuten voetbal tot geen enkel schot, de spits creëerde geen enkele kans voor zijn teamgenoten en heeft de bal geen enkele keer aangeraakt in het strafschopgebied van de tegenstander. Voorafgaand aan de finale had Kane nog vier keer gescoord op dit EK en had hij met een doelpunt in de finale gedeeld topscorer kunnen worden.

De slechte statistieken van Kane waren ook voer voor de analisten in Nederland. Pierre van Hooijdonk stipte het aan. 'Ik ben blij dat Italië gewonnen heeft, want ik vond het van Engeland gewoon weer niet om aan te kijken. Zo laf en verdedigend. Harry Kane, dat is een spits. Nul balcontacten in het zestienmetergebied. Laat dat even op je inwerken.'

Rafael van der Vaart onderschreef de woorden van zijn collega. 'Ze (Engeland, red.) staan de hele wedstrijd met hun reet in de zestien en hebben zulke goede spelers! Dat is toch treurig, dan doe je toch wat als trainer?'

Kane kan zich na de verloren EK-finale opmaken voor zijn vakantie, de vraag is of hij zich tijdens deze rustperiode bezig gaat houden met een transfer. De spits wordt gelinkt aan een vertrek bij Tottenham Hotspur. Manchester City werd genoemd als kandidaat voor een pikante overnamepoging, maar manager Pep Guardiola sprak die droomtransfer tegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.