Gladiatoren van Italië: de imposante stats van Bonucci en Chiellini

Reacties

Het verdedigingsduo van EK-winnaar Italië heeft de statistieken om de titel te matchen. Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci waren dit toernooi letterlijk niet te passeren.

Gladiatoren van Italië: de imposante stats van Bonucci en Chiellini
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Na de EK-finale tussen Engeland en Italië werd het internet volgegooid met statistieken, maar die over het Juventus-duo was wel erg bijzonder. Chiellini en Bonucci zijn tijdens het hele toernooi geen enkele keer voorbij gedribbeld door een tegenstander. Ook heeft geen van de twee een fout gemaakt die uiteindelijk leidde tot een schot van de tegenstander.

Op zichzelf al indrukwekkende cijfers voor centrumverdedigers, vergelijkbaar met Virgil van Dijk in zijn beste periode bij Liverpool. De statistieken van Chiellini en Bonucci worden nog indrukwekkender als je de tegenstand bekijkt.

Italië speelde dit toernooi tegen landen als Wales, België, Spanje en Engeland, wat betekent dat Chiellini en Bonucci persoonlijk stand hebben gehouden tegen spelers als Gareth Bale, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Álvaro Morata, Gerard Moreno, Pedri, Dani Olmo, Raheem Sterling en Harry Kane.

Chiellini (36) en Bonucci (34) hebben dus laten zien nog lang niet versleten te zijn. Opvallend is wel dat de oudste van de twee momenteel transfervrij is. Zijn contract liep tijdens het EK af, maar in Italië en Turijn is de verwachting dat na dit EK het contract gewoon verlengd wordt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.