De open wond van Anfield: De Gerrard-uitglijder tegen Mourinho's clowns

Reacties

De onzekerheid knaagt aan Liverpool. Want nog steeds is het ongewis of The Reds zich na dertig jaar dan eindelijk weer kampioen van Engeland mogen noemen. Juist op deze dag wordt de pijn van dat wachten extra gevoeld.

De open wond van Anfield: De Gerrard-uitglijder tegen Mourinho's clowns

Op 27 april 2014 waren ze op Anfield ook al meer dan stiekem aan het dromen van die titel. Na al die jaren van vergeefs wachten lonkte het kampioenschap. Als koploper van de Premier League was de ploeg van manager Brendan Rodgers heel aardig op weg. Met nog drie duels te gaan en een voorsprong van vijf punten kon het niet echt meer mis gaan. 'Dit mogen we niet meer door onze vingers laten glippen', zei Steven Gerrard. 

Op 27 april zes jaar geleden kwam er een serieuze barst, toen Chelsea in Liverpool een einde maakte aan de succesreeks van The Reds (0-2). De pijnlijke uitglijder van uitgerekend Gerrard zal voor altijd verbonden zijn aan de mislukte jacht op de titel. Want daardoor kreeg Demba Ba de uitgelezen kans de basis te leggen voor het succes van Chelsea op Anfield. In de slotfase maakte Willian aan alle hoop een einde.

Chelsea en Manchester City strooien zes jaar na dato nog wat zout in de Liverpool-wond.

Acht dagen later bleek die barst het begin van een langere lijdensweg voor iedereen die The Reds een warm hart toedraagt. Liverpool gaf op bezoek bij Crystal Palace een 0-3 voorsprong uit handen. Manchester City ging er uiteindelijk vandoor met de titel en op Anfield moet nog langer worden gewacht op die titel.

José Mourinho weet dat hij een rol heeft gespeeld in deze ontknoping. De Portugees werd toen verweten dat hij 'twee bussen' had geparkeerd. 'Ik voelde dat het hele land wilde dat Liverpool kampioen zou worden', keek hij in het najaar van 2014 terug. 'Ik zei tegen mijn spelers dat ze wilden dat wij de clowns in het circus zouden worden. Het circus is hier, Liverpool zal kampioen worden.'

Die clowns uit Londen speelden niet mee. Liverpool beet zich stuk op de muur van Chelsea en uiteindelijk op die langgekoesterde wens die in 2020 in vervulling leek te gaan, totdat de coronacrisis uitbrak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.