De Ligt pakt gedeelde koppositie in ondankbaar klassement

Matthijs de Ligt heeft zaterdag de gedeelde koppositie veroverd in het klassement van spelers die dit Serie A-seizoen de meeste strafschoppen hebben veroorzaakt.

In de ogen van de arbitrage maakte de twintigjarige verdediger vlak voor rust hands in het thuisduel met Torino. Uit de toegekende strafschop kwamen de bezoekers terug tot 2-1. Het was voor de Nederlander een bitter slot van een eerste helft waarin hij uitstekend speelde.

De Ligt heeft deze competitie nu drie penalty's veroorzaakt, waarmee hij de leiding in dit klassement deelt met onder anderen Chris Smalling. De Oranje-international is de enige speler bij wie het vergrijp telkens hands was.

Overigens kreeg De Ligt ook een gele kaart, waardoor hij is geschorst voor het duel van Juventus met AC Milan van dinsdagavond.