'De Ligt krijgt lagere afkoopsom in nieuw contract bij Juventus'

Reacties

Terwijl Matthijs de Ligt zich met Oranje voorbereidt op de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, praat Mino Raiola volgens de laatste berichten uit Italië met Juventus over het verlengen van zijn contract.

'De Ligt krijgt lagere afkoopsom in nieuw contract bij Juventus'
© Pro Shots

Dat nieuws staat dinsdag op de voorpagina van Tuttosport. De in Turijn gezetelde sportkrant is doorgaans goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Juve en meldt dat Raiola de afgelopen dagen met de clubleiding van De Oude Dame heeft gesproken. Daarbij is het openbreken van het contract van De Ligt ook op tafel gekomen.

De inzet van de gesprekken zou zijn om het tot 2024 lopende contract van De Ligt met een jaar te verlengen. Daartegenover staat dat de afkoopsom in de verbintenis van de 22-jarige verdediger zou worden verlaagd. Volgens de huidige bepaling mag de Oranje-international vanaf juni 2022 voor een bedrag van 150 miljoen euro vertrekken.

Dat dat bedrag omlaag gaat, zou er op kunnen wijzen dat De Ligt mogelijk aan de vooravond van een vertrek staat bij Juventus. De in 2019 van Ajax overgekomen mandekker is al gelinkt aan een transfer naar de Premier League. Raiola zaaide ook al twijfel over zijn toekomst door te stellen dat De Ligt mogelijk bezig is aan zijn laatste seizoen in Italië.

Juventus floot de machtige zaakwaarnemer al snel terug na die uitspraken. 'We stippelen voor iedereen een pad uit, zowel voor spelers als coaches. De Ligt is een jonge speler met veel kwaliteit, maar hij moet zich nog verbeteren. Hij zal nog jaren bij Juventus blijven, ongeacht het aantal wedstrijden dat hij speelt', zei trainer Massimiliano Allegri.

De Ligt is sinds de terugkeer van Allegri niet zeker van een vaste basisplaats bij Juventus. De Italiaanse veteranen Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini krijgen centraal achterin regelmatig de voorkeur. Desondanks laten de beleidsbepalers in Turijn regelmatig doorschemeren dat De Ligt wordt gezien als een van de nieuwe leiders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.