Chiellini onthult bijnaam van De Ligt en hoopt dat hij nog lang bij Juventus blijft

Reacties

Giorgio Chiellini hoopt dat Matthijs de Ligt voor langere tijd verbonden blijft aan Juventus. De 37-jarige verdediger, sinds 2005 onder contract bij De Oude Dame, doet daarvoor ook een beroep op Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt.

Chiellini onthult bijnaam van De Ligt en hoopt dat hij nog lang bij Juventus blijft
Juventus
Juventus
1 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Chiellini werd in de afgelopen twee competitieduels van Juventus met AS Roma (1-0 overwinning) en Internazionale (1-1) gekoppeld aan zijn vertrouwde verdedigingspartner Leonardo Bonucci. De Ligt miste de thuiswedstrijd tegen Roma vanwege een blessure en zat tegen Inter negentig minuten op de bank.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri liet dinsdag al weten dat De Ligt woensdag in het competitieduel met Sassuolo weer in de basis start. In een interview met DAZN geeft Chiellini aan erg onder de indruk te zijn van de ontwikkeling van zijn vijftien jaar jongere teamgenoot. 'Matthijs is heel erg sterk, ik noem hem altijd Thor (een mythologisch figuur én een superheld uit de Marvel-films) ', aldus de Europees kampioen.

Chiellini hoopt dat Juventus nog lang kan genieten van de kwaliteiten van De Ligt, die in de zomer van 2019 de overstap maakte van Ajax. 'Of hij een erfgenaam is van de BBC (Bonucci, Barzagli, Chiellini)? Als Matthijs een Italiaan was geweest, was het eenvoudiger om hem nog jaren aan de club te binden', zei de aanvoerder van de huidige nummer zes in de Serie A.

'Ik hoop dat Mino het toestaat dat Matthijs nog een paar jaar in Turijn blijft. Hij heeft zoveel kwaliteiten. Matthijs is 22 jaar, maar heeft de mentaliteit van een dertigjarige en wil elke dag beter worden', besluit Chiellini, die dit seizoen in de Serie A een vaste waarde is, maar in twee van de drie Champions League-duels op de bank bleef en in het miljardenbal pas zeven minuten in actie kwam.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.