De inspiratie van Chong: Giggs en Robben als grote voorbeelden

Reacties

Tahith Chong heeft gedeeld wie zijn inspiratiebronnen zijn om de absolute top te halen. Voor de twintigjarige buitenspeler van Manchester United begon het allemaal in 2006, bij de WK-finale tussen Frankrijk en Italië.

De inspiratie van Chong: Giggs en Robben als grote voorbeelden
© Pro Shots

Gevraagd naar wat hem inspireerde te gaan voetballen, noemt de jonge Nederlander op de clubsite van The Red Devils direct die wedstrijd. Toch kwamen de spelers naar wie hij het liefst keek niet in actie in dat legendarische duel. Wie hem het meest inspireerden? 'Dan ga ik voor Ronaldinho, Ryan Giggs, Messi, Ronaldo en ook Arjen Robben', zegt Chong.

Welke spelers hebben de meeste invloed gehad op zijn spel? 'Er is niet een speler die ik écht probeerde na te bootsen, maar ik denk dat je altijd wel zaken kopieert die je gezien hebt van anderen. Ryan Giggs was voor mij zo'n speler en Arjen Robben', aldus Chong, die zichzelf omschrijft als een buitenspeler die graag zijn tegenstander opzoekt, net als zijn voorbeelden.

Voor Chong breekt in zijn carrière een interessante fase aan. De jeugdinternational hikt al een tijdje tegen het moment van de doorbraak aan bij United, waar hij dit seizoen in de Europa League bijvoorbeeld wel al vijf keer in actie kwam. In de Premier League heeft hij nog moeite indruk te maken op manager Ole Gunnar Solskjaer. Het nieuwe contract voor Chong begin maart was wel een grote blijk van vertrouwen. 'Hij is al een heel goede speler en we zullen hem de tijd geven die hij nodig heeft om zich verder te ontwikkelen', zei Solskjaer nadat de buitenspeler zijn verbintenis tot medio 2022 had verlengd.

In het interview over zijn inspiratiebronnen geeft Chong andere jonge voetballers tot slot nog tips mee: 'Uiteindelijk draait het om hard werken. Veel mensen zeggen het, maar het is ook waar. Iedere dag moet je weer beter proberen te worden, dat is het belangrijkste als je jong bent.'

Tahith Chong: waarom hij PSV en Feyenoord nu nog niet zag zitten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.