De Graafschap beleeft slechtste seizoenstart ooit

Reacties

● De Graafschap won slechts vier van de voorgaande zestien thuiswedstrijden tegen AZ in de Eredivisie (G3, V9).

De Graafschap beleeft slechtste seizoenstart ooit

● De Graafschap beleeft de slechtste seizoenstart ooit in de Eredivisie met nul punten uit vier duels.

● De Superboeren waren slechts eenmaal de sterkste in de laatste dertien Eredivisie-duels met AZ (G1, V11 – thuis & uit).

● De Graafschap pakte vier van de mogelijke 39 punten in de laatste dertien thuiswedstrijden in de Eredivisie (W1, G1, V11).

● De Graafschap en AZ zijn twee van de drie Eredivisie-teams die dit seizoen nog niet op voorsprong hebben gestaan (samen met SC Cambuur).

● Robin Pröpper schoot tijdens de eerste vier speelronden vaker zonder een poging op doel te krijgen dan elke andere Eredivisie-speler (6).

Vincent Janssen, hier in duel met Frank van der Struijk van Willem II, ondernam de meeste schotpogingen in de Eredivisie zonder te scoren.
Vincent Janssen, hier in duel met Frank van der Struijk van Willem II, ondernam de meeste schotpogingen in de Eredivisie zonder te scoren.

● AZ kwam in de laatste twee Eredivisie-duels niet tot scoren; de laatste reeks van drie wedstrijden zonder Alkmaars doelpunt was in februari 2002.

● De Alkmaarders kwamen in de acht competitieve duels van dit seizoen of niet tot scoren (3x) óf ze maakten twee doelpunten (5x).

● AZ schoot in de laatste 113 speelminuten in de Eredivisie niet één keer binnen de palen (5 schoten mis, 5 geblokkeerd).

● Vincent Janssen schoot dit seizoen vaker zonder te scoren dan elke andere Eredivisie-speler (11).

● John van den Brom coacht tegen De Graafschap zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd (W46, G21, V32); zijn voorlaatste competitieduel als speler (en zijn laatste basisplaats) was De Graafschap – AZ in 2002.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.