AZ gaat ondanks slecht begin voor Europees voetbal

Reacties

AZ startte ongelukkig aan de competitie, maar houdt vast aan een ambitieuze doelstelling. De club wil zich dit seizoen opnieuw plaatsen voor Europees voetbal.

AZ gaat ondanks slecht begin voor Europees voetbal

Met vier wedstrijden achter de rug moeten de Alkmaarders genoegen nemen met een teleurstellende veertiende plaats. De ploeg van trainer John van den Brom behaalde slechts twee punten in het eerste kwartet wedstrijden. Op de tweede speeldag werd er met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Excelsior en een week later kwamen Willem II en AZ niet tot scoren in het AFAS Stadion: 0-0.

'We willen ambitieus naar buiten treden', sprak Earnest Stewart dinsdagochtend tijdens een bijeenkomst voor leden van de businessclub van de club uit de kaasstad. 'En al ziet het er nu op de ranglijst even wat anders uit, ons doel is om ons wederom te plaatsen voor Europees voetbal.'

Wisselvalligheid
Van den Brom bevestigde die doelstelling tijdens de businessbijeenkomst, al was hij wat voorzichtiger in zijn woorden. 'Wat ik van het seizoen verwacht? Dat we Europees voetbal halen natuurlijk. Maar laten we eerst zaterdag bij De Graafschap winnen', zei hij. Met die laatste uitspraak doelde hij op de wisselvalligheid van zijn ploeg. 'Daar ben ik helemaal niet blij mee. We bereikten tegen Astra Giurgiu op een dwingende en attractieve wijze de groepsfase van de Europa League. Daar gaven we een paar dagen later echter geen vervolg aan in de competitie.'

AZ start op 17 september aan de groepsfase van de Europa League. In Servië is Partizan Belgrado dan de tegenstander. Daarnaast zijn de Alkmaarders in Groep L ingedeeld met Athletic de Bilbao, in 2012 finalist (3-0 verlies tegen Atlético Madrid), en de Duitse debutant FC Augsburg, waar de Nederlandse verdediger Paul Verhaegh aanvoerder is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.