De eeuwige jeugd in Italië: Ribéry (36) valt gelijk in de prijzen

Reacties

Franck Ribéry heeft de fontein van de eeuwige jeugd gevonden in Florence. De 36-jarige aanvaller is na zijn eerste wedstrijden in de Serie A uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de maand.

De eeuwige jeugd in Italië: Ribéry (36) valt gelijk in de prijzen
© Pro Shots

Na zijn twaalfjarige dienstverband voor Bayern München kon Ribéry rekenen op veel interesse. Onder meer PSV had belangstelling. De routinier liet lucratieve aanbiedingen uit Rusland en het Midden-Oosten links liggen en koos uit liefde voor het spel voor Fiorentina. 'Hopelijk kan ik doorgaan tot mijn veertigste, net als Francesco Totti. De mensen in Italië zijn helemaal gek op voetbal, dat spreekt me erg aan', zei hij bij zijn presentatie.

Ribéry kwam tot twee goals en een assist in zes competitieduels. Belangrijker is dat de Fransman gelijk zijn stempel op het spel van Fiorentina drukt. Hij werkt zich een slag in de rondte, dribbelt erop los en creëert veel kansen voor ploeggenoten. Dat blijkt ook uit de statistieken waarop de Serie A zijn uitverkiezing heeft gebaseerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er is veel eerbied voor de prestaties van Ribéry in Italië, waar veel oudgedienden (met als recent voorbeeld Fabio Quagliarella) optimaal renderen. Hij is niet alleen populair in Florence. Ribéry kreeg in San Siro hij bij zijn wissel een staande ovatie van de AC Milan-fans voor zijn indrukwekkende optreden.

Luigi De Siervo, de voorzitter van de Serie A, stopt zijn bewondering ook niet onder stoelen of banken. 'Ribéry heeft ons de beste kunsten uit zijn repertoire getoond tijdens de start van het seizoen. Hij heeft gekozen voor de uitdaging in een technisch en tactisch sterke competitie. Met zijn spel brengt hij de Serie A op een hoger niveau. Het is prachtig dat de eerste titel van dit seizoen naar een kampioen als hem gaat.'

Ribéry krijgt de prijs zondag uitgereikt voor aanvang van het thuisduel met Udinese.

Vorige week besprak Süleyman Öztürk in zijn ronde langs de buitenlandse velden de prestaties van Ribéry.
Bekijk hier al onze video's
Meer F. Ribéry
Meer over F. Ribéry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.