De degradatie van Griezmann: Koeman legt veelbesproken keuze uit

Reacties

Antoine Griezmann heeft zondagavond bij de uitwedstrijd van Barcelona tegen Huesca een nieuwe tik geïncasseerd. Critici plaatsten hun vraagtekens bij de keuze van Ronald Koeman voor Martin Braithwaite.

De degradatie van Griezmann: Koeman legt veelbesproken keuze uit
© Pro Shots

Griezmann kwam in Huesca slechts in de slotfase als invaller in actie, maar heeft in de Spaanse sportkranten maandagochtend toch een hoofdrol. Moet Koeman de Franse aanvaller niet meer vertrouwen geven? Zo wordt in Marca geschreven dat Braithwaite zeker niet beter is en dat het voor de ambities van Barça dit seizoen cruciaal is dat Griezmann geholpen wordt bij het terugvinden van zijn oude vorm. 'En over zijn professionaliteit bestaan geen twijfels, hij blijft het maar proberen. Dat versterkt het gevoel dat Koeman een fout maakt met het passeren van Griezmann', luidt het oordeel.

Koeman legde tegenover de Spaanse pers uit waarom hij Griezmann buiten de basis hield: 'Ik heb vertrouwen in iedere speler, maar als we met drie middenvelders spelen dan is er nog plek voor drie aanvallers. En met Leo (Messi, red.) op een flank, wil ik aan de andere kant meer diepte met een speler als Dembélé. Dan moeten we in de punt van de aanval tussen Martin en Antoine kiezen en op dit moment krijgt Martin de voorkeur.'

De statistieken van Griezmann dit seizoen stemmen op het eerste oog somber. De voormalige sterspeler van Atlético Madrid scoorde dit seizoen nog maar drie keer in La Liga. De onderliggende statistieken bieden echter hoop. Het is opvallend dat Griezmann in de laatste ook in zijn laatste twee seizoenen bij Atlético niet zoveel goede kansen heeft gehad als dit seizoen bij Barcelona, zo bewijst de Expected Goals-statistiek (zie hieronder). Ook ten opzichte van zijn teleurstellende debuutseizoen bij Barça wordt Griezmann sinds de aanstelling van Koeman veel vaker in stelling gebracht.

Koeman bevestigde zondagavond na de 0-1 zege op Huesca overigens nog steeds graag een nieuwe spits aan zijn selectie te willen toevoegen. Als het aan de coach ligt, krijgt Griezmann dus een extra concurrent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.