De coach die Ajax gaat treffen is volgens Guardiola zelf zijn ideale opvolger

Reacties

Na een heugelijke dag in mei stonden Manchester City en Brighton & Hove Albion afgelopen weekend weer tegenover elkaar, na de Premier League-clash kan Brighton het vizier richten op Ajax. De Amsterdammers staan tegenover een coach die wat Pep Guardiola betreft hem opvolgt bij Man City.

De coach die Ajax gaat treffen is volgens Guardiola zelf zijn ideale opvolger
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 0
Ajax
Ajax

De laatste ontmoeting tussen Man City en Brighton in het afgelopen seizoen leverde een feestelijk einde op. Op 24 mei 2023 hield Brighton toenmalig koploper Man City op een 1-1 gelijkspel. De thuisclub verzekerde zichzelf via het punt van het eerste Europese avontuur in de 122-jarige clubhistorie. Het leverde Roberto De Zerbi een karrenvracht aan complimenten op, maar één zal er bovenuit steken. Terwijl het compliment helemaal niet gemaakt werd waar de Italiaan bij was.

Na het gelijkspel tegen Man City stonden enkele spelers van Brighton na te praten in de spelerstunnel, toen Guardiola zich bij hen voegde. The Telegraph beschrijft het alsof ze erbij waren. 'Dat is de volgende manager van Man City', fluisterde Guardiola terwijl hij wees naar De Zerbi. De Spaanse oud-voetballer heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat hij erg onder de indruk is van De Zerbi en dat liet hij richting het einde van het vorige seizoen op bijzondere wijze merken.

De Zerbi maakt dus erg veel indruk met Brighton, maar de tactiek van de Italiaan is te kraken voor Ajax. Dat bewezen dit seizoen diverse teams.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.