De Bruyne verklapt tegen Belgische koning: streep door eerste EK-duel

Reacties

Kevin De Bruyne zal de eerste EK-wedstrijd van België niet gaan spelen. Dat zei de middenvelder van de Rode Duivels in gesprek met koning Filip tijdens diens bezoek aan de Belgische selectie.

De Bruyne verklapt tegen Belgische koning: streep door eerste EK-duel
© Pro Shots
België
België
3 - 0
Rusland
Rusland

'Hoe gaat het? Niet te veel pijn?' vroeg de Belgische koning aan De Bruyne, die onlangs werd geopereerd aan zijn gebroken neus en oogkas. 'Een beetje, maar het gaat al veel beter. Met de zon moet ik wel af en toe een bril dragen, maar dat gaat niet altijd. Of ik kan spelen? Hopelijk de tweede wedstrijd', zo klonk het antwoord van De Bruyne, die daarmee de wedstrijd tegen Rusland mist.

De Bruyne richt zodoende zijn pijlen op de tweede groepswedstrijd van België. Die vindt plaats op 17 juni tegen Denemarken in Groep B van het EK. Daarna volgt op 21 juni ook nog de derde wedstrijd tegen Finland. Het feit dat De Bruyne überhaupt kan spelen kon op veel waardering van de koning rekenen: 'Fantastisch, ik been zeer blij dat je terug bent.'

In aanloop naar het EK probeerde bondscoach Roberto Martínez de zorgen bij de Belgische fans nog weg te nemen. 'Het was geen operatie waar je lang van moet herstellen. Integendeel: het versnelt het proces. Na het wegtrekken van de zwelling was dit de juiste ingreep. En wellicht zal hij straks zonder bescherming kunnen spelen', zei Martínez. Toen nog in de hoop dat hij ook over De Bruyne kon beschikken tegen Rusland. 

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.