Martínez geeft update over toch geopereerde De Bruyne

Reacties

Bondscoach van België Roberto Martínez heeft goede hoop dat Kevin De Bruyne bij de start van het EK gewoon in actie kan komen. De sterspeler van De Rode Duivels is zaterdag onder het mes gegaan; Martínez stelt dat de operatie het herstelproces alleen maar zal versnellen.

Martínez geeft update over toch geopereerde De Bruyne
© Pro Shots

De Bruyne liep vorige week in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea een gebroken neus én een gebroken oogkas op, nadat hij was opgevangen door tegenstander Antonio Rüdiger. Afgelopen maandag meldde Martínez nog dat de middenvelder niet geopereerd hoefde te worden, maar zaterdag vertelde de bondscoach dat er toch is gekozen voor een medische ingreep.

'Na een evaluatie bleek gisteren dat Kevin toch een operatie moest ondergaan voor zijn blessures', zei Martínez tijdens zijn persconferentie. 'Die vond vandaag plaats en verliep goed. Hij sluit maandag aan bij de groep, zoals voorzien was.'

Volgens Martínez hoeven de supporters zich na deze update geen zorgen te maken. 'Het was geen operatie waar je lang van moet herstellen. Integendeel: het versnelt het proces. Na het wegtrekken van de zwelling was dit de juiste ingreep. En wellicht zal hij straks zonder bescherming kunnen spelen.'

Hazard
België oefende donderdag tegen Griekenland (1-1) en spart zondag nog met Kroatië. De Bruyne zal er bij de laatste test voor het EK dus nog niet bij zijn. Eden Hazard is volgens Martínez wél klaar voor speelminuten. 'Ik denk niet dat hij zal starten, maar wellicht kan hij de wedstrijd beëindigen. Fysiek en medisch is hij klaar', aldus de bondscoach.

Voor België begint het EK volgende week zaterdag, met de groepswedstrijd tegen Rusland.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.