De Bruyne durft niet aan Invincibles te denken

Reacties

Met wederom een geweldige prestatie leidde Kevin De Bruyne Manchester City naar een 4-1 zege op Tottenham Hotspur. The Citizens draaien extreem goed dit seizoen, maar De Bruyne blijft bescheiden.

De Bruyne durft niet aan Invincibles te denken

De superster van City is dit seizoen goed voor zes doelpunten en acht assists in de Premier League en nu de club uit Manchester na achttien wedstrijden nog ongeslagen is in Engeland, wordt de vergelijking met The Invincibles gezocht. Dit is een referentie aan de spelers van Arsenal die in het seizoen 2003/04 ongeslagen kampioen werden.

'Daar denk ik absoluut niet aan. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, het is ontzettend moeilijk om zoiets te bereiken', stelt De Bruyne op de website van de Premier League-koploper. 'We spelen om de titel te winnen en we zijn erg goed begonnen aan het seizoen. We willen iedere wedstrijd winnen en iedereen in ons elftal is geweldig bezig.'

'Guardiola heeft van een goede De Bruyne een waanzinnige De Bruyne gemaakt'

Tegen Tottenham was er ook een onverwachte uitblinker. Ilkay Gündogan kreeg een basisplaats van manager Pep Guardiola, die vanwege persoonlijke omstandigheden niet de beschikking had over David Silva.

Gündogan maakte de openingstreffer, wat zijn eerste goal was na langdurig blessureleed. 'Ik heb heel moeilijke tijden gekend, dus speciale wedstrijden als deze zijn erg belangrijk voor mijn ontwikkeling en zelfvertrouwen. Het was een prima dag, we hebben geweldig gepresteerd.'

Voorsprong
City voetbalde in achttien wedstrijden liefst 52 punten bij elkaar. Het Arsenal dat ongeslagen kampioen werd in 2004 pakte in totaal negentig punten. Inmiddels bedraagt de voorsprong van The Citizens op runner-up en stadsgenoot Manchester United veertien punten. De nummer twee van Engeland komt in speelronde achttien nog wel in actie. Bij winst op West Bromwich Albion wordt het gat met City weer verkleind naar elf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.