De Boer schrijft Babel nog niet af voor trip naar Polen

Reacties

Ryan Babel kan woensdag mogelijk in actie komen tijdens het bezoek aan Polen. De aanvaller van het Nederlands elftal haakte zondag kort voor het thuisduel met Bosnië-Herzegovina in de Nations League af met coronaklachten.

De Boer schrijft Babel nog niet af voor trip naar Polen
© Pro Shots

Voorafgaand aan het treffen met Bosnië waren drie PCR-testen negatief, maar Babel werd bij een sneltest wél positief getest. 'In het verleden zijn er ook foute sneltesten geweest', reageerde bondscoach Frank de Boer na de wedstrijd. 'Omdat hij ook hoofdpijnklachten had, hebben we geen risico genomen.' Babel verblijft nu in een aparte vleugel in het spelershotel. Maandag wordt iedereen getest en als Babel dan negatief wordt getest, reist hij mee af naar Polen.

Nederland maakt nog een kans om woensdag als winnaar van Groep A1 te eindigen. De ploeg van De Boer was na de 3-1 overwinning op Bosnië-Herzegovina koploper met acht punten uit vijf duels, maar Polen en Italië kwamen later die avond nog in actie. Polen bezette met zeven punten uit vier wedstrijden de tweede plaats, terwijl Italië met één punt minder derde stond. Bosnië degradeerde als nummer laatst naar League B.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer R. Babel
Meer over R. Babel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.