De Boer neemt zorgen over gewisselde Blind weg en is lovend over Timber

Reacties

Jurriën Timber maakt indruk bij Oranje. Hij speelt alsof hij een routinier is, zo vindt bondscoach Frank de Boer, die ook de zorgen over Daley Blind wegnam.

De Boer neemt zorgen over gewisselde Blind weg en is lovend over Timber
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Georgië
Georgië

Het gaat hard met Timber, het negentienjarige talent van Ajax. Op 9 januari speelde hij met Jong Ajax nog tegen Helmond Sport, in de Keuken Kampioen Divisie. Op dat moment had hij pas vijf duels in het eerste elftal achter de rug, maar de jonge verdediger veroverde een basisplaats in de ploeg van Erik ten Hag en werd door bondscoach De Boer zelfs opgenomen in de EK-selectie, nog voordat hij überhaupt zijn debuut had gemaakt voor Oranje.

Dat debuut volgde afgelopen woensdag, tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Schotland, hetgeen hem al fraaie complimenten opleverde. Ook zondag begon Timber in de basis, mede omdat Matthijs de Ligt met liesklachten aan de kant bleef. En wederom deed de jongeling het goed. Dat zag ook De Boer, die na afloop op de persconferentie sprak: 'Jurriën speelt alsof hij al jaren meedraait. Ik zou hem op het EK in de basis durven zetten, ja.' Eerder in de week liet de keuzeheer zich ook al lovend uit over de jongeling.

De Boer besprak ook Blind. De collega van Timber raakte eind maart geblesseerd in het WK-kwalificatieduel met Gibraltar, hij scheurde toen zijn enkelbanden, en keerde pas zondag terug op het veld. Halverwege werd de Ajax-routinier gewisseld voor Nathan Aké, maar dat is geen reden voor zorgen, zo verzekerde De Boer. 'Zijn wissel was vooraf afgesproken, het gaat goed met hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.