De Boer legt uit waarom hij geen vervanger oproept voor Van de Beek

Reacties

Bondscoach Frank de Boer heeft uitgelegd waarom hij geen vervanger oproept voor Donny van de Beek, die door een blessure niet met Oranje kan deelnemen aan het EK.

De Boer legt uit waarom hij geen vervanger oproept voor Van de Beek
© Pro Shots

De KNVB maakte eerder deze dinsdag melding van het vervelende nieuws voor Van de Beek. Het was niet alleen een flinke tegenvaller voor de 24-jarige middenvelder van Manchester United, maar ook voor het Nederlands elftal als geheel. 'Het is altijd sneu als jongens geblesseerd moeten afhaken', zegt De Boer dinsdagmiddag via de officiële kanalen van de KNVB.

De Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen. 'Om in deze fase nog nieuw aan te sluiten bij de groep is niet bepaald ideaal', legt de bondscoach uit. 'We zijn twee weken onderweg, dat zie ik niet zitten. Ik heb ook voldoende middenvelders in mijn selectie om het op te vangen. Natuurlijk kan er altijd een situatie komen waarin je anders beslist, maar op dit moment laat ik de groep liever zoals hij is.'

De Ligt
Oranje heeft nog vijf dagen om zich voor te bereiden op het eerste EK-duel met Oekraïne. Matthijs de Ligt lijkt weer aan de beterende hand, nadat hij het oefenduel met Georgië nog miste wegens liesklachten. Dinsdag deed de 21-jarige verdediger tijdens het eerste kwartier van de training, die open was voor de media, weer mee met de groep. De komende dagen moeten uitwijzen of hij op tijd fit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.