De Boer krijgt bij Premier League-debuut dreun van Huddersfield

Reacties

Voor Frank de Boer is zijn tijdperk in de Premier League begonnen met een pijnlijke nederlaag. Het Crystal Palace van de Nederlandse manager verloor in eigen huis van het gepromoveerde Huddersfield Town: 0-3. De Boer werd daarbij - op z'n zachtst gezegd - niet geholpen door twee van de landgenoten die hij had opgesteld.

De Boer krijgt bij Premier League-debuut dreun van Huddersfield

Voor De Boer staat het avontuur op Selhurst Park in het teken van eerherstel. Na succesvolle jaren bij Ajax draaide zijn periode bij Internazionale uit op een kortstondig drama. In Italië werd hij na amper drie maanden op de keien gezet, waarna The Eagles hem dit seizoen een nieuwe kans in het buitenland boden. En dat ook nog eens in de door de voormalig verdediger zo geliefde Premier League.

De eerste kennismaking met zijn nieuwe werkterrein zal De Boer allerminst goed bevallen zijn. Hij had in de seizoensopening basisplaatsen over voor drie landgenoten. Patrick van Aanholt speelde als linksback in de vijfmansdefensie, waar de van Manchester United gehuurde Timothy Fosu-Mensah en ex-Ajacied Jairo Riedewald respectievelijk de rechter- en linkerkant van het verdedigende centrum bewaakten.

Tegen de promovendus - de ploeg van late invaller Rajiv van La Parra versloeg in de play-offfinale vorig seizoen het Nederlands getinte Reading - begon Crystal Palace stroperig. Problematisch werd het echter pas écht na een kwart wedstrijd, toen Joel Ward met een eigen doelpunt voor 0-1 zorgde. Van Aanholt liet directe tegenstander Christopher Schindler de bal uit een corner van Aaron Mooy wel heel makkelijk doorkoppen, de teruggelegde bal werd door Ward uiteindelijk ongelukkig achter zijn eigen keeper gewerkt.

Tik
Kort daarna kreeg Palace direct de volgende tik in het gezicht. Uit een heerlijke afgemeten voorzet van uitblinker Mooy tekende Steve Mounié met een machtige kopstoot voor 0-2. Daarbij werd hij niet gehinderd door Riedewald, die zich kinderlijk eenvoudig liet foppen door de spits uit Benin. Die derde Nederlander liet zich overigens nog wél positief zien. Na ruim een uur spelen, in een tweede helft waarin het enthousiaster ogende Crystal Palace wat meer liet zien, greep Fosu-Mensah bij een uitbraak op het laatste moment in met een fantastische sliding.

Timothy Fosu-Mensah met een goede ingreep tegen Huddersfield Town.
Timothy Fosu-Mensah met een goede ingreep tegen Huddersfield Town.

Die prima ingreep kon een hogere uitslag echter alleen maar uitstellen. Het enthousiasme ten spijt, gevaarlijk en écht goed wilde het spel van Crystal Palace maar niet worden. Het bleef bij speldenprikjes en net toen het tijd leek voor een definitief slotoffensief, gooiden The Terriërs het duel in het slot. Uit een counter kwam de bal voor de voeten van Mounié, die in de korte hoek hard raak schoot. Daarmee bezorgde hij De Boer al direct een kater, maar zijn eigen ploeg vooralsnog de koppositie in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.