De Boer hekkensluiter met Atlanta na verlies in stromende regen

Frank de Boer wacht ook na vier wedstrijden nog op zijn eerste overwinning in de Major League Soccer. Atlanta United ging in de nacht van zaterdag op zondag onderuit bij Columbus Crew en staat voorlopig onderaan in de Eastern Conference.

Columbus Crew
2 - 0
Atlanta United

In de stromende regen ging het al vroeg mis voor de regerend kampioen. In de tweede minuut opende Pedro Santos de score namens de thuisploeg toen de bal met wat geluk voor zijn voeten viel bij de tweede paal. Vlak voor rust schoot Gyasi Zardes de 2-0 tegen de touwen. Atlanta-doelman Brad Guzan voorkwam na rust dat Federico Higuaín er uit een strafschop 3-0 van maakte.

De ploeg van De Boer kreeg vooral in de eerste helft, die na een half uur 55 minuten werd stilgelegd wegens het slechte weer, zeker mogelijkheden om wat terug te doen. Columbus-doelman Zack Steffen stond treffers van Julian Gressel en Ezequiel Barco echter in de weg. Daardoor leed Atlanta zijn tweede nederlaag in de MLS en staat het na vier duels op twee punten.

Zodoende heeft de kampioen van vorig seizoen alleen in de CONCACAF Champions League twee keer gewonnen sinds De Boer werd aangesteld als opvolger van Gerardo Martino, die bondscoach van Mexico werd. Twee weken geleden werd Atlanta desondanks uitgeschakeld door Monterrey. Op 14 april wacht het volgende duel in de MLS, uit tegen New England Revolution.