'Ajax is een voorbeeldclub en Frank staat model voor die visie'

Reacties

Atlanta United is niet over één nacht ijs gegaan bij de keuze voor Frank de Boer als hoofdcoach. Technisch directeur Carlos Bocanegra benadrukt dat ondanks de wisselvallige start het vertrouwen in de Nederlander er nog steeds is.

'Ajax is een voorbeeldclub en Frank staat model voor die visie'

Na het vertrek van Gerardo Martino eind vorig jaar, stelde de clubleiding een lijst samen van liefst vijftig kandidaat-opvolgers. Nadat die was teruggebracht tot twintig namen, gingen president Darren Eales en Bocanegra met zeven trainers daadwerkelijk in gesprek.

'Dit gaat niet over een revolutie, maar over een evolutie', zei Bocanegra na de aanstelling van De Boer. En drie maanden later denkt de 39-jarige Amerikaan er nog net zo over: 'Daar doen de groeipijnen van de wisselvallige start niks aan af. Dit is een meerjarig project dat we Frank toevertrouwen. Een project waarin we ons succes van vorig seizoen willen stabiliseren en uitbouwen.'

Bocanegra heeft als speler rijke ervaring in het profvoetbal. De voormalige centrumverdediger speelde tien jaar in Europa bij Fulham, Stade Rennes, Saint-Étienne, Glasgow Rangers en Racing Santander. In de Amerikaanse nationale ploeg schreef hij 110 interlands achter zijn naam, waarvan zes jaar als aanvoerder. Sinds maart 2015, twee jaar voordat Atlanta United tot de MLS toetrad, fungeert Bocanegra als technisch eindverantwoordelijke annex vicepresident van de club.

'Tijdens ons eerste gesprek kon je merken dat Frank iets wil rechtzetten na zijn ervaringen bij Inter en Crystal Palace', zegt hij. 'Dat is de juiste mentaliteit. We hebben vooral goed gekeken naar zijn werk bij Ajax. Daar heeft hij talentontwikkeling jarenlang gekoppeld aan resultaten. Precies zoals we het bij Atlanta United voor ogen hebben. Onze filosofie is dat wij geen sterren hálen, maar zelf sterren ontwikkelen. Ajax is een voorbeeldclub voor ons en Frank staat model voor die visie. Bovendien heeft hij uitgesproken ideeën over hoe hij zijn ploeg wil laten voetballen. Hij spreekt meerdere talen en zijn instelling past bij de cultuur van onze club. Dat totaalpakket maakt hem een geschikte coach voor Atlanta United.'

Lees hieronder het volledige verhaal over de start van Frank de Boer bij Atlanta United.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.