De Boer geeft opheldering: 'Iemand heeft op het verkeerde knopje gedrukt'

Reacties

Frank de Boer heeft voorafgaand aan het oefenduel met Schotland uitgelegd waarom Jurriën Timber en Wout Weghorst in de basis beginnen. Ook gaf de bondscoach opheldering na de verwarring die ontstond rond de positie onder de lat. 

De Boer geeft opheldering: 'Iemand heeft op het verkeerde knopje gedrukt'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Schotland
Schotland

Maarten Stekelenburg leek in eerste instantie te gaan starten in de eerste vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal richting het EK, maar zo'n twintig minuten later publiceerde de KNVB een nieuwe opstelling met Tim Krul onder de lat. Het bleek om een fout te gaan. 'Ik denk dat iemand op het verkeerde knopje heeft gedrukt', reageerde De Boer.

De strijd om de plek onder de lat ligt richting het EK nog volledig open, zo liet de bondscoach weten. 'Ik heb gezegd dat ze alletwee een wedstrijd gaan keepen.' Krul start dus tegen Schotland, Stekelenburg zondag tegen Georgië. 'Het ligt heel dicht bij elkaar. Ik moet een beslissing nemen op basis van wat ik zie en op gevoel. Het is lastig, ze zijn aan elkaar gewaagd.'

De Boer legde ook uit waarom debutant Jurriën Timber in de basis begint. 'Joël Veltman heeft de laatste weken bijna niet gespeeld. Hij heeft wel meegetraind, maar heeft last van zijn kuit en kan hooguit één helft spelen. Dan begin je met Jurriën, want Nathan Aké en Daley Blind zijn er tegen Georgië pas bij', zei de bondscoach over de negentienjarige verdediger van Ajax.

Tot slot kwam de basisplaats van Weghorst ter sprake. 'Ik ben nieuwsgierig hoe hij het doet, maar hij heeft zich in deze paar dagen al goed onderscheiden. In mijn ogen is hij er klaar voor. Je hebt mensen die er omheen lopen, dan moet je ook een targetman hebben die spelers aan zich bindt. Dat kan hij als geen ander. En in de zestienmeter weet je zeker dat hij er is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Stekelenburg
Meer over M. Stekelenburg
Meer T. Krul
Meer over T. Krul
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.