De Boer gaat vervanger oproepen voor Aké: 'Heb één iemand in mijn hoofd'

Reacties

Frank de Boer is van plan om in ieder geval één nieuwe speler op te roepen voor het Nederlands elftal vanwege de blessure van Nathan Aké. Ook Hans Hateboer is een vraagteken voor de Nations League-duels later in de week.

De Boer gaat vervanger oproepen voor Aké: 'Heb één iemand in mijn hoofd'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Spanje
Spanje

Aké viel tegen Spanje al na vijf minuten uit met een hamstringblessure, hij keert terug naar Manchester om daar verder te revalideren, liet De Boer weten op zijn persconferentie na afloop van het duel in de Johan Cruijff Arena. Daarom wil hij een vervanger oproepen. 'Ik heb één iemand in mijn hoofd in ieder geval', liet de bondscoach weten.

Linkspoot Sven Botman lijkt de meest logische kandidaat. De twintigjarige centrumverdediger is het seizoen bij Lille uitstekend begonnen en kreeg al complimenten van De Boer. De trainer gaf eerder al aan dat als hij vervangers op zou roepen, die sowieso uit de bubbel van Jong Oranje zouden komen.

Het is ook nog de vraag hoe het gaat met Hateboer, die tijdens de wedstrijd hard in botsing kwam met José Luís Gayà. 'Hans heeft vier hechtingen, maar hij blijft er in principe gewoon bij', liet De Boer weten.

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

Eerder op de woensdag spraken we uitgebreid met Sven Botman, onder meer over 'het Grote Oranje'.

Zlatan 'in broekzak' van Botman: 'Helaas was zijn shirtje al uitverkocht'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.