Flinke tegenvaller Aké: blessure na vijf minuten tegen Spanje

Reacties

Het optreden van Nathan Aké namens het Nederlands elftal tegen Spanje is beperkt tot slechts vijf minuten. Bij de verdediger schoot het al heel vroeg in zijn hamstring.

Flinke tegenvaller Aké: blessure na vijf minuten tegen Spanje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Spanje
Spanje

Frank de Boer had Aké voor de tweede interland op rij een basisplaats toebedeeld. Het was zijn twaalfde optreden in Oranje, maar het werd een flinke deceptie voor de 25-jarige linkspoot. Na een simpele terugspeelbal naar doelman Marco Bizot greep Aké plotseling naar zijn hamstring. Al snel was duidelijk dat hij niet verder kon. Daley Blind kwam in het veld als zijn vervanger.

Aké verliet zichtbaar zwaar teleurgesteld het veld. De Nederlander maakte afgelopen zomer voor veel geld de overstap van AFC Bournemouth naar Manchester City, maar is daar de laatste weken zijn plek kwijtgeraakt aan Aymeric Laporte. De verwachting is dat Aké de komende weken ook zal moeten toekijken, maar nu vanuit huis, in plaats van vanaf de reservebank.

Ook voor De Boer is het uitvallen van Aké een domper. De bondscoach moet immers al zijn beoogde vaste duo Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt missen door blessures. Stefan de Vrij en Daley Blind wilde hij rust geven met het oog op de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen later in de week.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.