De Boer aan kop met Atlanta na zege op oude club Ron Jans

Atlanta United heeft in de nacht van zaterdag op zondag ook zijn tweede wedstrijd de Major League Soccer gewonnen. De ploeg van Frank de Boer versloeg Cincinnati FC, de club waar Ron Jans onlangs opstapte, in eigen huis en is als enige nog foutloos in de Eastern Conference.

Atlanta United
2 - 1
Cincinnati
Cincinnati

Vorige week had Atlanta bij de start van het MLS-seizoen al gewonnen van nieuwkomer Nashville. De Boer kreeg in die wedstrijd wel een flinke tegenvaller te verwerken met het geblesseerd uitvallen van sterspeler Josef Martínez, maar dat stond de eerste thuiszege niet in de weg.

Na 21 minuten werkte Ezequiel Barco de bal binnen na goed werk van Gonzalo Pity Martínez en tien minuten na rust zorgde Emerson Hyndman voor de 2-0 toen hij in het strafschopgebied werd aangespeeld door Barco en de tijd kreeg om open te draaien naar zijn rechterbeen.

Yuya Kubo bracht de spanning met een droge knal van afstand nog wel terug, maar met Jürgen Locadia, Maikel van der Werff en Haris Medunjanin in de basis verloor Cincinnati desondanks ook zijn tweede wedstrijd in de MLS. Yoann Damet is nog altijd de interim-trainer.

DC United
DC United
2 - 1
Inter Miami
Inter Miami

Waar Atlanta na twee duels aan kop gaat, is Cincinnati dus een van de ploegen met nul punten. Daar hoort ook het Inter Miami van eigenaar David Beckham bij. Ondanks het eerste doelpunt ooit in de MLS-historie van Rodolfo Pizarro was DC United met 2-1 te sterk.