Gemengde gevoelens voor Locadia na veelbelovende start in MLS

Jürgen Locadia scoorde bij zijn debuut in de Eredivisie én in de Premier League en deed dat zondag ook bij zijn eerste optreden in de Major League Soccer. Zijn treffer tegen New York Red Bulls was echter niet voldoende voor een goed resultaat voor FC Cincinnati (3-2) en leverde daarom geen euforisch gevoel op.

New York Red Bulls
3 - 2
Cincinnati
Cincinnati

Locadia begon in New York op de bank en kwam twintig minuten in de tweede helft, bij een 2-1 achterstand, binnen de lijnen. Na de 3-1 van Danny Royer bracht de Nederlander de spanning zeven minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Locadia werd de diepte in gestuurd en versloeg voormalig FC Utrecht-doelman David Jensen in twee pogingen.

Cincinnati ging na deze treffer op jacht naar de gelijkmaker, maar vond die niet. 'Hoe het komt dat ik altijd scoor tijdens mijn debuut? Geen idee!', zei Locadia na afloop. 'Er zit ook een beetje geluk bij. Maar ik win liever dan dat ik scoor bij mijn debuut. In de eerste helft speelden we niet goed, New York was toen beter. Maar na rust hebben we onze klasse laten zien. Zo moeten we doorgaan.'

Locadia heeft een hectische week achter de rug. Hij moest terug naar Nederland om zijn visum in orde te maken en stapte pas vrijdag weer in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. 'Het was een gekke week, zonder training', blikt de aanvaller terug. 'Ik heb alleen met mijn personal trainer gewerkt in Nederland en meldde me zaterdag pas weer. Maar al met al ben ik blij met mijn debuut. We moeten het spel uit de tweede helft meenemen naar volgende week.'

Cincinnati, dat vanwege de racisme-rel rond de inmiddels vertrokken Ron Jans een zeer onrustige periode achter de rug heeft, gaat volgende week op bezoek bij het Atlanta United van Frank de Boer. Siem de Jong hoopt tegen zijn oude coach zijn debuut voor Cincinnati te kunnen maken: hij ontbrak zondag nog in de selectie, omdat zijn visum nog niet geregeld is.