Scorende debutant Locadia geeft onrustig Cincinnati hoop op betere tijden

FC ​Cincinnati​​​​​​ is er niet in geslaagd om de onrust van de laatste tijd achter zich te laten en het nieuwe seizoen in de Major League Soccer te beginnen met een overwinning. New York Red Bulls bleek ondanks een doelpunt van de debuterende Jürgen Locadia te sterk te zijn.

New York Red Bulls
3 - 2
Cincinnati
Cincinnati

Cincinnati, dat in het afgelopen seizoen onderaan eindigde in de Eastern Conference van de Major League Soccer, kende een allesbehalve ideale voorbereiding op de start van het nieuwe voetbaljaar. Ron Jans vertrok na een inmiddels veelbesproken racisme-incident, waardoor Yoann Damet weer als interim-trainer voor de groep kwam te staan. Hij kon tegen New York Red Bulls nog geen beroep doen op Siem de Jong, wiens visum nog niet geregeld is.

Locadia (boven op archieffoto, als speler van 1899 Hoffenheim) wist het papierwerk net op tijd in orde te maken. Hij bemachtigde donderdag zijn visum en begon in New York op de bank. Daar zat ook Przemyslaw Tyton, de voormalig doelman van Roda JC Kerkrade en PSV. Maikel van der Werff en voormalig AZ-middenvelder Haris Medunjanin kregen een basisplaats van Damet; laatstgenoemde maakte na zijn overstap van Philadelphia Union zijn officiële debuut voor Cincinnati.

Medunjanin kon het verschil niet maken. New York Red Bulls was in eigen huis de bovenliggende partij en kwam na een kwartier op voorsprong via Kyle Duncan, voordat Kaku de marge vijftien minuten later verdubbelde. De aansluitingstreffer van Allan Cruz, kort in de tweede helft, bracht Cincinnati terug in de wedstrijd. Bij de jacht op de gelijkmaker werd Locadia twintig minuten na rust als invaller in het veld gebracht. Niet lang hierna bracht Danny Royer de marge van New York Red Bulls terug naar twee.

Dankzij Locadia werd het in de slotfase toch nog spannend. De voormalig PSV'er luisterde zijn debuut in de MLS op met een treffer, toen hij zeven minuten voor tijd oog in oog kwam te staan met David Jensen. De voormalig doelman van FC Utrecht werd in twee pogingen gepasseerd door Locadia: 3-2. Zo mocht Cincinnati weer hopen op een goed resultaat, maar New York Red Bulls gaf de zege niet uit handen.

Volgende week speelt Cincinnati opnieuw een uitwedstrijd: dan gaat de ploeg op bezoek bij het Atlanta United van Frank de Boer. De Jong hoopt tegen zijn oude trainer te kunnen debuteren voor Cincinnati.