Beckham kiest voor de jeugd bij MLS-speeltje, maar droomt van wereldsterren

Reacties

Zonder grote namen begint Inter Miami FC komend weekeinde aan zijn eerste seizoen in de Major League Soccer (MLS). Mede-eigenaar David Beckham sluit zeker niet uit dat die vedettes er op termijn alsnog gaan komen.

Beckham kiest voor de jeugd bij MLS-speeltje, maar droomt van wereldsterren
© Pro Shots
Los Angeles
Los Angeles
1 - 0
Inter Miami
Inter Miami

Gedurende de afgelopen weken werden verschillende spelers van naam en faam gelinkt aan de spiksplinternieuwe club. Onder hen ook de meervoudige Gouden Bal-winnaars Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. 'Elk team wil Messi en Ronaldo hebben', laat Beckham optekenen in gesprek met Reuters. 'Elke eigenaar zou hetzelfde zeggen. Zij kunnen heel speciale dingen. Als wij de kans krijgen een van hen naar Miami te halen, dan zullen we die benutten.'

Een van Beckhams doelen is een echte voetbalstad maken van Miami. Mede omdat de lokale NFL-club Miami Dolphins er al jaren weinig van bakt, liggen er in elk geval kansen. Voorlopig zet Inter Miami in op de jeugd. Waar New York Red Bulls en Los Angeles Galaxy in het verleden veel gevestigde namen verleidden tot een MLS-avontuur wemelt het in de selectie van Inter Miami van spelers die zich nog moeten bewijzen.

Beckham zelf was in 2007 een van de grootste namen die LA Galaxy strikte. De toen 32-jarige middenvelder kwam over van Real Madrid. Een van de onderdelen van de deal was dat Beckham een optie kreeg om ooit een MLS-team te lanceren. Van deze mogelijkheid maakte hij in 2014 gebruik met de geboorte van Inter Miami.

David Beckham als speler van Los Angeles Galaxy, waarmee hij twee keer de landstitel veroverde.
© Pro Shots
David Beckham als speler van Los Angeles Galaxy, waarmee hij twee keer de landstitel veroverde.

De afgelopen jaren is de Inter Miami-leiding vooral bezig geweest met de huisvesting. De club zal zijn thuisduels in de eerste seizoenen afwerken in het gerenoveerde Lockhart Stadium. Op termijn zal de club uit gaan komen in het hypermoderne Miami Freedom Park, waarna het Lockhart Stadium zal fungeren als epicentrum van de jeugdopleiding.

Bij de bookmakers is Inter Miami een absolute underdog voor de landstitel; slechts zes clubs worden lager ingeschaald. Als topfavorieten gelden Los Angeles FC en het Atlanta United van trainer Frank de Boer.

Tijdens de eerste speelronde van de MLS gaat Inter Miami zondag op bezoek bij het Los Angeles FC van Kenneth Vermeer, meteen een zware opgave dus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.