De bijzondere band van Burger en Kökçü: 'Tranen in m'n ogen toen hij scoorde'

Reacties

Feyenoord beleeft een voorbereiding vol hobbels, maar twee talenten zorgen voor een vleugje optimisme. En Wouter Burger en Orkun Kökçü, beiden achttien jaar oud, hebben een bijzondere band.

De bijzondere band van Burger en Kökçü: 'Tranen in m'n ogen toen hij scoorde'

Bestuurlijke perikelen, gewenste versterkingen die uitblijven, tegenvallende resultaten in de oefencampagne en als klap op de vuurpijl een rits blessures. Allemaal elementen die nog niet voor een hosanna-stemming in De Kuip zorgen. En toch staat daar wat tegenover, de bravoure en bluf waarmee Burger en Kökçü zich onderscheidden in de voorbereiding.

Door het nodige blessureleed in de selectie van trainer Jaap Stam bestaat ook de kans dat de twee in de beginfase van het seizoen de nodige minuten gaan maken. Kökçü brak vorig seizoen al door, Burger drukt nu nadrukkelijk zijn neus aan venster. In de nieuwe VI en op VI PRO vertelt hij uitgebreid hoe hij Feyenoord kleur wil geven.

De middenvelder verhaalt ook over zijn bijzondere band met Kökçü. 'Met Orrie kan ik lezen en schrijven, we spelen al samen sinds de tweede klas van de middelbare school. Ja, dan krijg je vanzelf een band en dus werden we heel goede vrienden.'

'Toen hij vorig seizoen debuteerde en ook nog scoorde, had ik echt tranen in mijn ogen', vervolgt Burger. 'Zó mooi vond ik het voor 'm. Wij gunnen elkaar alles en ook nog oprecht, dus des te mooier dat we zondag tegen Southampton samen op het middenveld stonden. Alleen jammer dat hij wel scoorde en dat mijn goal werd afgepakt... Ik bedoel, die corner die voor mijn voeten viel. Ik schoot 'm in en toen werd-ie nog van de lijn gehaald. Maar Orkun en ik keken elkaar wel even aan. Hier hebben we het voor gedaan.'

Lees in het hele interview meer. Over de weg die Burger aflegde, hoe hij de voorbereiding beleefde en de (letterlijke) groei die hij doormaakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer W. Burger
Meer over W. Burger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.