Dapper Girona maakt het Real Madrid maar even moeilijk

Real Madrid heeft zondagavond ook de tweede wedstrijd in La Liga gewonnen. Girona kwam nog op voorsprong tegen de ploeg van trainer Julen Lopetegui, maar moest na rust buigen. Real had wel twee strafschoppen nodig om door de muur van Girona te breken.

Girona
Girona
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Aan de kant van Real moest Thibaut Courtois weer wachten op zijn debuut. De van Chelsea overgekomen keeper zat net als in de eerste competitiewedstrijd tegen Getafe (2-0 winst) op de bank, Keylor Navas stond onder de lat. Real dacht al na negen minuten op voorsprong te komen tegen de nummer tien van vorig seizoen, maar de treffer van Karim Benzema werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens kreeg Isco wat ruimte, maar zijn schot ging naast.

Na de flitsende start van Real was het echter Girona dat toesloeg via Borja García. De aanvaller pikte een afgeslagen voorzet op, kapte zijn tegenstander uit en knalde de bal achter Navas: 1-0. Real voorkwam daarna ternauwernood de 2-0 van Portu, waarna de Madrilenen in de achtervolging gingen. Nadat keeper Yassine Bounou een poging van Benzema stopte, ging de bal op de stip voor Real. Marco Asensio ging gewillig naar de grond toen Marc Muniesa zijn been liet staan. Sergio Ramos benutte de strafschop met een Panenka.

In de tweede helft ging Girona weer in de fout. Middenvelder Pere Pons tikte Asensio, zoon van een Nederlandse moeder, neer en opnieuw ging de bal op de stip. Benzema schoot hard raak in de rechterbenedenhoek: 1-2. Acht minuten later was het de beurt aan Gareth Bale, die na een splijtende pass van Isco afrondde en zo voor zijn zevende goal in zijn laatste zes duels in La Liga. Daarmee was het verzet van Girona helemaal gebroken, waarna Benzema met nog tien minuten op de klok ook nog de vierde Madrileense goal maakte.

Na twee speelrondes in La Liga zijn Real en Barcelona de enige clubs met zes punten.