Dani Alves is Europees slachtoffer van koopwoede Barcelona

Reacties

Barcelona heeft Dani Alves niet  ingeschreven voor de Europa League. De technische staf heeft dat na intern beraad besloten.

Dani Alves is Europees slachtoffer van koopwoede Barcelona
© Pro Shots

Alves was eind vorig jaar de eerste nieuweling voor het Barcelona van Xavi. De 38-jarige Braziliaan was transfervrij en tekende al voor het ingaan van de winterse transferperiode een contract bij zijn oude liefde. Daarna trok Barça met Ferran Torres, Adama Traoré en - sinds deze woensdag - Pierre-Emerick Aubameyang nog drie aanvallers aan.

Omdat clubs halverwege het seizoen slechts drie nieuwe spelers mogen inschrijven van de UEFA, zat Xavi met een dilemma; hij moest een van zijn vier nieuwelingen buiten de Europese selectie houden. Omdat de trainer prioriteit maakte van het versterken van de aanval, heeft hij nu besloten om Dani Alves niet in te schrijven.

De Braziliaanse veteraan zou vanmiddag al op de hoogte zijn gesteld tijdens de training en de beslissing volledig begrijpen. Met Sergiño Dest en Óscar Mingueza heeft Xavi voldoende alternatieven, ook Ronald Araújo en Adama Traoré kunnen er eventueel spelen. Voorin mist Xavi met de langdurig geblesseerde Ansu Fati juist een belangrijke speler.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 17 feb. 2022

Do 24 feb. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Dani Alves
Meer over Dani Alves
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.