Dilemma voor Xavi: Barça moet één aanwinst teleurstellen voor Europa League

Reacties

Barcelona kan in de Europa League geen beroep doen op alle aanwinsten die in januari geregistreerd zijn bij de club. Trainer Xavi Hernández moet dus een van de nieuwe gezichten teleurstellen.

Dilemma voor Xavi: Barça moet één aanwinst teleurstellen voor Europa League
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Napoli
Napoli

Met Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang haalde Barça vier nieuwe spelers, maar zij kunnen niet allemaal ingeschreven worden voor het vervolg van de Europese campagne van Barcelona in de Europa League. Clubs mogen drie nieuwe spelers inschrijven voor Europees voetbal in het nieuwe kalenderjaar. De Catalanen spelen op 17 februari in de tussenronde in Camp Nou tegen Napoli. Een week later is de return in Napels.

In het geval van Aubameyang heeft Barcelona de komst van de Gabonees opvallend genoeg nog altijd niet wereldkundig gemaakt. Arsenal liet dinsdagavond al wel weten afscheid te hebben genomen van de spits en hij was al op foto's te zien tijdens een training van de Catalanen. De officiële bekendmaking van Aubameyang zou snel moeten volgen.

Trainer Xavi moet voor de Europa League-campagne dus een knoop doorhakken over welke aanwinst hij niet wil inzetten in Europees verband. Barcelona verliet eerder dit seizoen de Champions League nadat de club van Memphis Depay, Frenkie de Jong en Luuk de Jong in de groepsfase als derde eindigde in groep E achter Bayern München en Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.