Geen transfers, geen stress: Real Madrid is de witte raaf in de Europese top

Reacties

Bij weinig clubs in de Europese top is het in de voorbije transferperiode zo rustig geweest als bij Real Madrid. Nul inkomende transfers en nul uitgaande transfers; rust heerste op de burelen van Los Galácticos, op weg naar wat een grootse zomer moet worden voor de Spaanse grootmacht.

Geen transfers, geen stress: Real Madrid is de witte raaf in de Europese top
© Pro Shots

Het was een behoorlijk hectische transferwindow in Spanje, waar veel ogen gericht waren op Barcelona. De Catalanen versterkten zich toen de kans daar was al snel met Ferran Torres, Dani Alves keerde transfervrij terug en vlak voor de deadline werd werk gemaakt van de komst van Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang. Actie was er ook bij Atlético Madrid, dat Kieran Trippier verkocht aan Newcastle United. Daartegenover stond de komst van Daniel Wass. Op Deadline Day sloeg Atlético nog eens toe door vleugelverdediger Reinildo Mandava over te nemen van Lille.

Real-president Florentino Pérez heeft de actie bij de andere topclubs waarschijnlijk rustig aanschouwd. Niet alleen waren er bij zijn club geen transfers, er waren ook amper geruchten. Het gebrek aan speculaties stond symbool voor de rust bij de koploper van La Liga. Ja, over een vertrek van reservespits Luka Jovic werd geschreven in de Spaanse sportkranten, maar Real wilde hem niet kwijt zodat trainer Carlo Ancelotti nog kon beschikken over een stand-in voor Karim Benzema.

Door de voorsprong van vier punten in La Liga op nummer twee Sevilla was er voor Real ook niet veel reden om deze winter geld uit te geven op de transfermarkt. Daar komt bij dat komende zomer zich een goede kans aandient om de selectie te verversen. Marcelo (33), Isco (29) en Gareth Bale (32) hebben een aflopend contract en zullen de club zeer waarschijnlijk verlaten. Dat betekent dat de salariskosten enorm gaan slinken. Dat biedt Real ruimte om de selectie weer grote impulsen te geven, met onder anderen transfervrije spelers. De koploper van La Liga heeft volgens de gerenommeerde bronnen in Spanje drie transfervrij spelers nadrukkelijk in het vizier. Lukt het Real om de drie doelwitten in te lijven, dan wordt iedere linie versterkt.

Antonio Rüdiger
De centrumverdediger presteert dit seizoen geweldig bij Chelsea en geeft daarmee zijn visitekaartje af in de aanloop naar een voor hem uiterst belangrijke periode. Door zijn aflopende contract en sterke prestaties heeft de 28-jarige Duitser een sterke onderhandelingspositie in de gesprekken met geïnteresseerde clubs. Real heeft met Éder Militão en David Alaba een sterk centraal duo, maar de spoeling daarachter is dun met de 32-jarige Nacho en de eerder te licht bevonden Jesús Vallejo als alternatieven. Ook Alaba werd overigens transfervrij ingelijfd afgelopen zomer.

Corentin Tolisso
Volgens Duitse media wachtte Bayern lang met het openen van de onderhandelingen met de vertegenwoordigers van Corentin Tolisso over een nieuw contract. De kampioen van Duitsland zou weleens te lang kunnen hebben gewacht. Er is geen witte rook in München en 27-jarige Fransman wordt begeerd door Real. Met Tolisso zouden de Madrilenen een veelzijdige centrale middenvelder halen. Hij heeft weliswaar niet de klasse van Toni Kroos of Luka Modric, maar Tolisso is een speler die zich in de bloei van zijn carrière begeeft en veel ervaring heeft in de Europese top. Dat maakt hem voor Real zo'n interessant doelwit.

Kylian Mbappé
De gedroomde posterboy van het vernieuwde Real Madrid is aan de laatste maanden van zijn contract bij Paris Saint-Germain begonnen. De voorkeur van Kylian Mbappé voor de oude club van zijn idool Cristiano Ronaldo is bekend. Pérez ziet in de 23-jarige Fransman dé sterspeler van het komende decennium. Mbappé transfervrij vastleggen is voor Real financieel een buitenkansje, ook al wordt gesproken van een salaris van zo'n vijftig miljoen euro per jaar.

Zo staat Real nu nog in de spaarstand. De krachtsverhoudingen in de Spaanse top bieden daar alle ruimte voor.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
6
Real Sociedad
38
17
11
10
40-37
+3
62
7
Villarreal
38
16
11
11
63-37
+26
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.