Dani Alves duikt op bij Barcelona voor WK-missie

Reacties

Barcelona heeft oude bekende Dani Alves weer verwelkomd. De 39-jarige Braziliaan is met het oog op het WK in Qatar teruggekeerd naar zijn oude club.

Dani Alves duikt op bij Barcelona voor WK-missie
© Pro Shots

Van duels met zijn club UNAM Pumas moet Alves het niet hebben om zijn conditie op peil te houden. De Mexicaanse grootmacht komt in januari pas weer in actie. Alves zocht naar een oplossing en heeft hulp gekregen van zijn voormalige ploeggenoot Rafael Márquez. De 43-jarige oud-verdediger is tegenwoordig trainer van het tweede elftal van Barcelona en heeft besloten dat Alves mag meetrainen.

Alves verliet Barcelona in juli, nadat hij in november vorig jaar was teruggekeerd voor een tweede periode bij de club waar hij tussen 2008 en 2016 grote successen mee vierde. Na zijn vertrek uit Spanje tekende de routinier een contract tot medio 2023 bij UNAM Pumas. De grote wens van de rechtsback is om nog deel te nemen aan het WK in Qatar. De 125-voudig international was in juni nog basisspeler en aanvoerder bij de nationale ploeg.

In de meest recente interland, vriendschappelijk tegen Tunesië, liet bondscoach Tite Juventus-verdediger Danilo als rechtsback spelen. Voor Brazilië begint het WK op 24 november met een wedstrijd tegen Servië. Zwitserland en Kameroen zijn de andere tegenstanders in Groep G.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.