Tite zorgt voor grote verrassingen met laatste selectie voor het WK

Reacties

De selectie van Brazilië voor de komende oefeninterlands bevat meerdere verrassingen. Bondscoach Tite heeft 26 man geselecteerd, onder wie debutanten Roger Ibañez en Gleison Bremer. De interlands tegen Ghana (vrijdag 23 september) en Tunesië (dinsdag 27 september) worden door Tite aangewend om de laatste knopen voor het WK door te hakken.

Tite zorgt voor grote verrassingen met laatste selectie voor het WK
© Pro Shots

Een van de opvallendste afwezigen is Dani Alves. De 39-jarige rechtsback stapte in de zomer transfervrij over van Barcelona naar UNAM Pumas en heeft een basisplaats bij zijn nieuwe club, maar de club staat op een teleurstellende vijftiende positie in Mexico. Mexicaanse media vragen zich hardop af of Alves nog wel mee kan op het niveau en Tite lijkt die zorgen te delen. Hij gaf de veteraan een basisplek in de laatste drie interlands, maar richt zich nu op andere opties voor diens positie in de verdediging.

© Pro Shots

Tite overweegt om Éder Militão of Ibañez, normaliter centrale verdedigers, op de rechterflank uit te testen. Ibañez, die een vaste basisplek heeft bij AS Roma, is voor het eerst opgeroepen voor Brazilië. Ook Bremer, die de overstap maakte van Torino naar Juventus en werd binnengehaald als opvolger van Matthijs de Ligt, debuteert in de selectie. Met Danilo en Alex Sandro zijn er nog twee Juventus-verdedigers geselecteerd. Danilo is ook een potentiële vervanger van Alves, al werd hij in slechts een van de laatste zes interlands ingezet door Tite.

Verder valt ook de afwezigheid van Philippe Coutinho en Gabriel Jesus op. Coutinho, die sinds dit seizoen uitkomt voor Aston Villa, mocht in de vorige interlandperiode twaalf minuten invallen tegen Zuid-Korea (1-5 zege) en bleef op de bank tegen Japan (0-1 zege). Met zijn 69 interlands is hij een van de meer ervaren internationals, maar Coutinho moet vrezen voor zijn WK-deelname. Tite lijkt momenteel meer gecharmeerd van Flamengo-spelmaker Éverton Ribeiro. 'Ze concurreren om een plek, dat klopt', liet de bondscoach weten bij de bekendmaking van de selectie.

© Pro Shots

Het lijkt onvoorstelbaar dat Jesus uit beeld is geraakt. Het is waarschijnlijker dat Tite in de laatste interlandperiode voor het WK ook andere aanvallers in actie wil zien, waardoor bijvoorbeeld plek is voor Roberto Firmino (Liverpool), Matheus Cunha (Atlético Madrid) en Pedro (Flamengo). De 25-jarige Pedro speelde in november 2020 zijn eerste en enige interland. Hij verkeert momenteel in goede vorm en was deze maand van grote waarde in de halve finale van de Copa Libertadores. Pedro scoorde in de ontmoetingen met Velez Sarsfield (0-4 zege en 2-1 zege) respectievelijk drie en één keer, waardoor zijn ploeg de finale bereikte.

'Er zaten zoveel verrassingen in de selectie, dat het selecteren van Pedro niet eens opvallend leek', schrijft de krant O Globo na de bekendmaking van de selectie. Tite liet verder weten dat Gabriel Martinelli in beeld is, maar de middenvelder van Arsenal maakt geen deel uit van de 26-koppige groep. Dat is opvallend, want hij behoort momenteel tot de smaakmakers van Premier League-koploper Arsenal. Dit seizoen scoorde Martinelli driemaal in zes duels. Anderzijds heeft hij nog geen grote status opgebouwd als international: hij kwam niet verder dan drie invalbeurten voor Brazilië. Voormalig Ajax-aanvaller Antony is wel opgeroepen. Eind oktober moet Tite alle knopen hebben doorgehakt.

De volledige selectie van Brazilië:

Doel: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Verdediging: Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Danilo (Juventus), Gleison Bremer (Juventus), Éder Militão (Real Madrid), Roger Ibañez (AS Roma), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Chelsea)

Middenveld: Bruno Guimarães (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Éverton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paquetá (West Ham United)

Aanval: Antony (Manchester United), Roberto Firmino (Liverpool), Matheus Cunha (Atlético Madrid), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid).

VI telt af naar Qatar. Wekelijks kijkt een prominent vooruit naar het WK. In de eerste editie vertelt oud-international Rinus Israël hoe hij met Oranje zou spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.