Dani Alves (38) na 2.032 dagen terug in Barça-shirt

Reacties

Dani Alves speelt na 2.032 dagen weer een wedstrijd voor Barcelona. De 38-jarige vleugelverdediger maakt zijn officieuze rentree in het duel met Boca Juniors om de Maradona Cup.

Dani Alves (38) na 2.032 dagen terug in Barça-shirt
© Pro Shots

Alves krijgt een basisplek van trainer Xavi, die 290 officiële wedstrijden met de Braziliaan speelde in dienst van Barcelona. Op 22 mei 2015 speelde Alves zijn laatste wedstrijd voor de Catalanen: de Copa del Rey-finale tegen Sevilla, waarin hij zijn 23ste prijs pakte met Barça.

Vijfeneenhalf jaar later speelt Alves weer in het Blaugrana​​​​​​​. Om 18.00 uur beginnen Barcelona en Boca Juniors in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, aan hun strijd om de Maradona Cup. Die is in het leven geroepen als eerbetoon aan de oud-speler van beide clubs.

Naast Alves zal ook Sergiño Dest starten tegen de Argentijnen. Frenkie de Jong en Luuk de Jong zijn buiten de wedstrijdselectie gevallen, Memphis Depay bleef zelfs achter in Spanje.

Alves is vanaf 1 januari speelgerechtigd in officiële duels. Na omzwervingen via Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo tekende hij vorige maand een contract tot komende zomer bij Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Dani Alves
Meer over Dani Alves
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.