Dallinga op schot in Straatsburg: Toulouse klimt naar linkerrijtje

Thijs Dallinga was zondag goud waard voor Toulouse. Met twee doelpunten hielp hij zijn ploeg aan een overwinning op bezoek bij RC Strasbourg (1-2).

Strasbourg
Strasbourg
1 - 2
Toulouse
Toulouse

Bij de bezoekers kreeg Dallinga voor het eerst dit kalenderjaar een kans in de basis. Ook Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal verschenen aan de aftrap in Stade de la Meinau. Dallinga dacht na negentien minuten de score te openen, maar de VAR zette vanwege buitenspel een streep door het doelpunt van de 22-jarige spits. Nog geen minuut later sloeg aan de andere kant oudgediende Kevin Gameiro toe (1-0).

Daarna was het alsnog de beurt aan Dallinga. De Nederlander zorgde in de 25ste minuut voor de gelijkmaker en sloeg vijf minuten na rust opnieuw toe (1-2). Voor Dallinga waren dat zijn vijfde en zesde competitiedoelpunt in het shirt van Toulouse. De dubbelslag van de ex-aanvaller van FC Emmen, FC Groningen en Excelsior bleek Strasbourg te machtig, want de thuisploeg slaagde er niet meer in om zich terug te knokken in de wedstrijd.

Nog een Nederlander
Afgelopen week breidde Toulouse het Nederlandse arsenaal overigens verder uit. Saïd Hamulic kwam over van het Poolse Stal Mielec. Met die transfer zou zo'n twee miljoen euro zijn gemoeid. De Bosnische Nederlander moet in de punt van de aanval de strijd aangaan met onder anderen Dallinga.