Frankrijk

Strasbourg - Toulouse

Toulouse is met de winst aan de haal gegaan in de uitwedstrijd op zondag tegen Strasbourg in de Ligue 1. De wedstrijd eindigde in 1-2.

Voor Strasbourg werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg een voorsprong, toen Kevin Gameiro scoorde na 20 minuten.

Thijs Dallinga bracht in de 25ste minuut Toulouse op gelijke hoogte.

Direct na de rust liet Dallinga zich gelden voor een tweede keer en bracht Toulouse een voorsprong.

In de 93ste minuut werd Gameiro van Strasbourg van het veld gestuurd met een rode kaart.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Strasbourg één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Toulouse drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Strasbourg dit seizoen. Dit was ook de derde overwinning van Toulouse met één doelpunt verschil.

Branco van den Boomen (Toulouse) en Stijn Spierings (Toulouse) speelden de hele wedstrijd.

In de huidige stand heeft Strasbourg 15 punten en staat op de zeventiende plaats, terwijl Toulouse met 26 punten op de twaalfde positie staat.

De volgende wedstrijd, op woensdag 1 februari, speelt Strasbourg om 21.00 uur uit tegen Rennes op het Roazhon Park. Toulouse zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Troyes. De wedstrijd start om 19.00 uur.