Cultspits Havenaar neemt als zesdeklasser afscheid van voetballerij

Reacties

Mike Havenaar heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De spits, die in Nederland voor Vitesse en ADO Den Haag uitkwam, heeft aangekondigd te stoppen met voetbal. Een afscheid van de voetballerij is het echter niet.

Cultspits Havenaar neemt als zesdeklasser afscheid van voetballerij
© Pro Shots

Met zijn fysieke verschijning werd Havenaar (35) al snel een cultheld in Nederland. Dat hij 51 doelpunten maakte in 137 Eredivisie-wedstrijden hielp die status alleen maar op gang. De spits werd geboren in Hiroshima als kind van twee Nederlandse ouders, maar liet zich na zijn Japanse opvoeding ook naturaliseren. Hij speelde uiteindelijk achttien interlands voor Japan.

Havenaar was het laatste jaar al naar de achtergrond verdwenen. Sinds zijn vertrek bij ADO in 2017 speelde hij voornamelijk in Japan en twee jaar geleden maakte hij de stap naar het amateurvoetbal. Als speler van zesdeklasser Bombonera Gifu sloot hij zijn carrière af.

'Ik heb een mooi voetballeven gehad. Er zijn zoveel herinneringen, ik ben te lang bezig om dat verhaal te vertellen. Ik zeg daarom maar heel kort: dankjewel', neemt Havenaar afscheid via een Instagram-post. De spits richt zich nog kort tot zijn ouders. 'Ik heb mijn carrière af kunnen sluiten zonder serieuze blessures, omdat ik ben geboren met een sterk lichaam en goed ben opgevoed.'

In zijn verhaal op Instagram laat Havenaar weten dat hij de ambitie heeft om betrokken te blijven bij de voetballerij. Of hij het trainersvak induikt laat de ex-doelpuntenmaker in het midden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.