Cruciaal herstel VfL Wolfsburg, Verhaegh pakt oude stiel op

VfL Wolfsburg heeft in de strijd tegen degradatie een cruciale zege geboekt en ook afgerekend met de Gómes-Abhängigkeit. Paul Verhaegh was belangrijk voor FC Augsburg.

VfL Wolfsburg – FC Ingolstadt 04 3-0
Na twee nederlagen op rij heeft VfL Wolfsburg een zeer belangrijk succes geboekt. FC Ingolstadt 04 was niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Andries Jonker, die bovendien zag dat er na zes duels onder zijn leiding eindelijk een andere doelpuntenmaker dan Mario Gómez op het scorebord verscheen.

Maar het was niet een van zijn eigen spelers die op slag van rust de ban brak. Markus Suttner was de ongelukkige aan de kant van FC Ingolstadt. De verdediger werkte de bal na een voorzet van Yannick Gerhardt in zijn eigen doel. Het bleek de basis voor een ruime overwinning voor de gastheren. Yunus Malli werd in de 68ste minuut de eerste speler van VfL Wolfsburg anders dan Gómez die in de Bundesliga scoorde onder Jonker. In de tachtigste minuut kon Die Wölfe de zege niet meer ontgaan na de 3-0 van Gómez.

Met de overwinning heeft VfL Wolfsburg zich enige lucht verschaft in de strijd om lijfsbehoud, al blijft het gat naar de zeventiende plaats – die leidt tot directe degradatie – met vijf punten klein. Die plek is in handen van Ingolstadt, dat in de Volkswagen Arena ook een einde zagen komen aan een reeks van drie zeges. Bij Wolfsburg maakte Riechedly Bazoer de negentig minuten vol. Jeffrey Bruma ontbrak vanwege blessureleed.

FC Augsburg – 1. FC Köln 2-1
Bij FC Augsburg was de stormbal gehesen na de beroerde reeks (twee punten uit de laatste acht duels). De slechte defensieve cijfers in 2017 (28 tegentreffers) boden ook al weinig perspectief, zeker met het oog op het bezoek van Anthony Modeste die met zijn 23 goals 1. FC Köln dit seizoen op het spoor van een Europees ticket heeft gezet.

Na 45 minuten zag het er een stuk zonniger uit voor FC Augsburg. Paul Verhaegh leverde zijn bijdrage aan de 2-0 ruststand. Na de openingstreffer van Martin Hinteregger verdubbelde de rechtsback de marge in de 23ste minuut. Een maand na zijn gemiste strafschop tegen Schalke 04 toonde hij zich weer het zekerheidje vanaf elf meter.

Zijn zestiende benutte penalty in de Bundesliga bleek voldoende basis voor een zeer welkom succes. 1. FC Köln kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Frederik Sörensen. FC Augsburg sleepte de zege uiteindelijk met negen man over de eindstreep. Ja-Cheol Koo kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart, waar Alfred Finnbogason in de blessuretijd voor zijn aandeel in een opstootje direct rood kreeg. FC Augsburg staat ondanks de zege nog wel op de zestiende plaats, die na het reguliere seizoen een promotie-degradatie-duel betekent.